Distribuie articolul

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, în parteneriat cu Liceul de Arte „Bălașa Doamna”, vă invită să vizitați, începând cu data de 13 octombrie 2022, expoziţia de pictură Picturalitatea Literei și a Cifrei”, curatoriată de profesorii coordonatori Larisa Harea și Tiberiu Mănguță.

Expoziția prezintă o selecție de lucrări de pictură realizate, pe diferite suporturi în culori de apă și ulei, de către elevii claselor a XI-a B și a XII-a B, reprezentând rezultatul muncii elevilor în cadrul atelierelor de specialitate unde, acum șase ani, a luat naștere, prin tematica dată, un veritabil proiect ce a ajuns în prezent la ediția a VI-a. Spațiul expozițional pentru aceste ediții a fost fie cel din liceu, muzeu ori galerii particulare din Târgoviște. Această ediție va fi deschisă oficial la Muzeul de Artă din Târgovişte, în data de 12 octombrie, la ora 1500.

Tematica compozițiilor acestei expoziții este, după cum spune chiar titlul acesteia, picturalitatea cifrei, pentru clasa a XI-a, și cea a literei, pentru clasa a XII-a.

Lucrările aduse laolaltă bucură și stimulează plăcut simțul estetic prin inventivitatea și creativitatea lor, dar mai ales prin expresivitatea și vivacitatea cromatică a compozițiilor.

Expoziția poate fi vizitată la Muzeul de Artă din Calea Domnească nr. 185, începând de joi, 13 octombrie 2022 și până la sfârșitul acestei luni (30 octombrie 2022), de marți până duminică, în intervalul orar 900 – 1700.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița


Distribuie articolul