Distribuie articolul

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga a semnalat, pe pagina sa de socializare, că în timp ce de Drumul Express nu se mai aude nimic, iar drumul pe 4 benzi Bâldana –Titu se lasă așteptat, oamenii mor în continuare în accidente cumplite pe DN 7 din cauza gropilor și a denivelărilor de pe partea carosabilă.

,,Drumul Express pare abandonat, ne-au promis 4 benzi pe Bâldana – Titu, par să fi abandonat totul, iar oamenii mor în accidente… Județul Dâmbovița pare să fie blestemat să nu aibă drumuri moderne și atât de necesare. Vineri, 7 octombrie, un tir care ocolea dâmburile și gropile de pe DN 7, între Slobozia Moară și Bâldana, a curmat două vieți și a rănit grav alte 6 persoane. Șoferul tirului i-a mărturisit șefului său că a vrut să evite denivelările de pe asfaltul crăpat, dar nu a mai reușit să controleze volanul și a izbit în plin microbuzul cu muncitori ce venea din sens opus.

Au rezultat opt victime, iar pentru doi oameni – de 24 și 58 de ani, nu s-a mai putut face nimic. Nu sunt însă singurele victime, din păcate. Localnicii spun că în aceeași zonă, în primăvară, s-au mai prăpădit doi oameni, tot din cauza stării dezastruoase a drumului. Ce fac responsabilii însă în acest timp? Ne mint sistematic – că vom avea Drum Express, între București și Târgoviște. La Sfântul Așteaptă. Apoi ne-au amăgit că lărgesc la 4 benzi DN 71, Bâldana – Titu.

Ce să vezi, firma preferată a fost scoasă din cărți inițial pentru că ar avea legături cu Rusia. Acum un an și jumătate, se licitase proiectarea Drumului Express, iar în luna noiembrie se semnase contractul, având termen de doi ani. Ce au făcut domnul Grindeanu şi echipa sa? Au uitat cu totul de Express. Studiul de fezabilitate este în aer. Nici până azi nu a început acest studiu. Peste un an ar fi trebuit să se lanseze licitația, dar totul a fost lăsat de izbeliște. Au decis însă să scoată acest proiect din Planul Investițional al României 2020 – 2030, prin care primeam bani europeni.

Au renunțat cu lejeritate la drumul pe care oamenii ar fi circulat în regim de autostradă, în siguranță și rapid, între Târgoviște și București. Domnul Grindeanu și mințile luminate din jurul domniei sale au hotărât însă că e mai bine să ne înghesuim tot prin localități, pe DN 71. Sau pe DN 7. Mai are rost să le amintim câte accidente au loc pe aici?’’, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

Foto: ISU Dâmbovița


Distribuie articolul