În perioada 8-9 octombrie 2022, ,,Târgul de produse tradiționale’’ de la Direcția Agricolă Dâmbovița îi așteaptă pe târgovișteni și dâmbovițeni cu produse de cea mai bună calitate direct de la producători! Evenimentul urmează să fie organizat lunar!

0
468

Târgoviștenii și dâmbovițenii sunt așteptați, în perioada  8-9 octombrie 2022, la Direcția Agricolă Dâmbovița, la  ,,Târgul de produse tradiționale’’, eveniment care marchează  Ziua națională a produselor agroalimentare românești, în scopul încurajării consumului de produse obținute pe teritoriul României, provenite de la producătorii români. Noua  conducere a Direcției Agricole Dâmbovița este hotărâtă  să organizeze acest eveniment în fiecare lună, astfel încât cetățenii să se obișnuiască  cu acest ,,Târg de produse tradiționale’’ de unde să-și poată procura alimente bio de cea mai bună calitate și direct de la producători.

Față de celelalte ediții, de data aceasta târgul a fost extins în aproape toată curtea pe care Direcția Agricolă Dâmbovița o deține împreună cu Direcția Sanitar Veterinară Dâmbovița, pentru că la eveniment au venit mulți producători agricoli. Oficialitățile locale au fost reprezentate de  prefectul  județului Dâmbovița, Claudia Gilia care a stat de vorbă cu fiecare  producător agricol  în parte,  asigurându-i de tot sprijinul său și al Guvernului. Noul director interimar al Direcției Agricole Dâmbovița, Vlad Pătrașcu și-a propus să înceapă chiar de săptămâna viitoare o campanie de promovare a producătorilor dâmbovițeni pe pagina de facebook a instituției agricole.

Au fost prezenți astăzi la ,,Târgul de produse tradiționale’’ de la Direcția Agricolă Dâmbovița directorii instituțiilor cu profil agricol din județ, respectiv Sandu Tolea, director DSVSA Dâmbovița, Corina Gârleanu, director APIA Dâmbovița, Sânziana Bănică, fost director al Direcției Agricole Dâmbovița, sufletul evenimentului,  Mihai Istrate, consilier județean, Georgiana Udrescu, vicepreședintele Asociației Crescătorilor de Capre din România- CAPRIROM, salariați ai Direcției Agricole Dâmbovița care s-au asigurat că toate lucrurile merg bine.

,,Avem aici numai producători, avem legume și fructe proaspete, dar și produse de origine animală, flori…. Vrem să promovăm legumele și fructele din județul nostru și îi așteptăm pe târgovișteni să vină să cumpere produse tradiționale de cea mai bună calitate. De săptămâna viitoare, Direcția Agricolă, pe pagina de facebook, va promova câte un producător, mergem în fermă și facem fotografii, vorbim cu ei, vedem viața lor, cum muncește fiecare pentru că vrem ca toată lumea să afle de ei. Vreau să-i vadă toată lumea cum muncesc ei, să înțeleagă oamenii că munca din câmp se regăsește în acel preț, că poate atunci când te duci în piață spui că ,,este atât scump’’, dar în spatele acelui preț este o muncă titanică. Vrem ca acest târg să devină un obicei și să-l facem măcar o dată pe lună’’, a declarat directorul interimar al Direcției Agricole Dâmbovița, Vlad Pătrașcu.

,,Suntem  la sărbătoarea recoltei, la sărbătoarea producătorilor locali. Felicit Direcția Agricolă Dâmbovița pentru această inițiativă, îi invit pe târgovișteni azi și mâine  (n.n. sâmbătă și duminică) să vină să achiziționeze produse bio, produse realizate de producătorii noștri din județ pentru că ați văzut bogăția de culori, de arome, de gusturi, toate aceste lucruri le regăsim aici în acest târg. Știți foarte bine că Guvernul României are programe pentru stimularea legumicultorilor români, a producătorilor de miere, Programul Tomata, Programul Usturoiul… I-am văzut aici pe producători, am discutat cu ei, este o subvenție care este mai mult decât binevenită pentru agricultorii noștri. Eu vreau să-i felicit și să le mulțumesc tuturor producătorilor care sunt astăzi prezenți aici pentru munca pe care o depun… Eu sunt un susținător al produselor românești și al producătorilor locali’’, a transmis prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here