Universitatea „Valahia” Târgoviște și-a deschis astăzi porțile pentru noul an universitar 2022-2023!

0
106

Într-un cadru festiv, astăzi la Universitatea ,,Valahia’’ Târgoviște a avut loc deschiderea anului universitar 2022-2023, în prezența studenților, a cadrelor didactice, a conducerii universității și a autorităților locale și județene! Oficiile de gazdă au revenit rectorului Universității Valahia Târgoviște, Laura Gorghiu, care a anunțat că, anul acesta, pentru toate programele de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională, s-au înscris 2200 de studenți.

„Suntem la momentul la care comunitatea noastră academică întinerește prin prezența a mai mult de 2200 de noi studenți, care au ales anul acesta să urmeze studiile universitare de licență, master, doctorat, post-doctorat și conversie profesională în cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște. Îi felicităm pentru alegerea făcută, ne bucurăm de încrederea pe care ne-au acordat-o și îi asigurăm că au făcut o alegere de bun augur, întrucât, principiile care ne ghidează în activitățile pe care ni le desfășurăm zi de zi, sunt calitatea în educație și performanța în cercetare în toate domeniile pe care le acoperă cele 10 facultăți ale universității”, a transmis Laura Gorghiu.

Au mai susținut alocuțiuni vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviște, Ionuț Ghibanu, care a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon al Târgoviștei, dar și prefectul județului, Claudia Gilia, cadru didactic al UVT. „Pentru mine acest moment este extrem de emoționant, în primul rând pentru că sunt absolvent al acestei universități, și de asemenea cadru didactic. Suntem azi la un moment de debut, al unui nou an universitar. Universitatea „Valahia” din Târgoviște este un reper pentru Cetatea Târgoviștei și pentru județul nostru. Educația, așa cum bine știm, este un pilon pentru dezvoltarea oricărei societăți, de aceea, permiteți-mi să vă felicit pe toți cei care de astăzi veți începe cursurile la universitatea noastră…”, a declarat Claudia Gilia.

De la acest eveniment nu putea să lipsească primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, la rândul său un fost student al Universități „Valahia”. „Mă bucur să fiu astăzi alături de dumneavoastră, la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, o adevărată emblemă educațională a municipiului Târgoviște și a județului Dâmbovița. În urmă cu 25 de ani eram și eu la debutul anului universitar, student în anul I și mă încercau foarte multe emoții, era un amestec de sentimente, de încredere, speranță și până la urmă s-a dovedit că alegerea pe care am făcut-o a fost una foarte bună, pentru mine, pentru cariera mea profesională, alegere pe care ați făcut-o și dumneavoastră astăzi. Mă voi adresa acum în principal studenților: valorificați timpul pe care îl petreceți la universitate, este foarte important să deprindeți cunoștințele profesionale și aptitudinile de natură să vă permită să faceți în viață profesia pe care v-ați ales-o și să faceți în viața profesia care vă place. În viață, o profesie nu o ai pentru un an sau pentru doi, o ai pentru toată viața și de multe ori stai mai mult la serviciu decât acasă. Gândiți-vă ce înseamnă să ai o profesie care să nu-ți placă…Așa că acum este momentul în care vă pregătiți drumul pe care îl veți urma toată viața voastră profesională”, a precizat Cristian Stan.

Foarte apropiat de Universitatea ,,Valahia’’ Târgoviște este și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan… „Construcția unui viitor mai bun începe astăzi, cu fiecare student al Universității „Valahia” din Târgoviște! Astăzi, le-am urat studenților și cadrelor didactice universitare un an cât mai bun, plin de reușite. Este nevoie ca Universitatea „Valahia” să rămână în centrul dezvoltării acestui județ, instituția de învățământ superior având un rol deosebit de important în tot ceea ce înseamnă viitorul economic dâmbovițean. Universitatea produce specialiștii de care avem nevoie, iar pentru acest lucru îmi manifest, încă o dată, sprijinul acordat celei mai importante instituții de învățământ din județul Dâmbovița.Sănătate, împliniri şi succes tuturor!” , a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here