Distribuie articolul

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a participat astăzi la hramul celei mai noi biserici din oraș situată în Cartierul Tineretului, în zona Sagricom, dar și la sfințirea  clădirii Centrului Socio-Cultural și Medical „Sfântul Neagoe Basarab”, care va funcționa în cadrul parohiei din cartier! Chiar dacă zona s-a schimbat foarte mult, mai ales în urma investițiilor realizate de municipalitate, edilul promite că acest cartier se va dezvolta în continuare.

,,Biserica din cartierul Tineretului – Sagricom și-a sărbătorit, astăzi, hramul, la sărbătoarea Sfântului Voievod Neagoe Basarab. Momentul este unul special pentru că evocă una dintre cele mai puternice personalități creștine ale Țării Românești, simbol al renașterii vieții spirituale și culturale, implicat în viața comunității. Un model al conducătorului creștin, neștirbit peste secole, ale cărui urme se regăsesc în pământul Cetății Târgoviștei.

Cu atât mai potrivită a fost, odată cu sărbătoarea hramului bisericii, și sfințirea clădirii Centrului Socio-Cultural și Medical „Sfântul Neagoe Basarab”, care va funcționa în cadrul parohiei din cartier.

Cred că, în ultimii ani, zona Sagricom a cunoscut îmbunătățiri fundamentale, prin eforturi comune, iar asta se vede cu ochiul liber: loc de joacă, parcări, iluminat modern, grădiniță nouă, așezăminte socio-culturale destinate locuitorilor. Vor urma și altele’’, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.


Distribuie articolul