Chindia și-a prezentat noul staff tehnic!

0
235

Anton Petrea (47 de ani)  este noul antrenor al Chindiei Târgoviște, după ce gruparea roș-albastră a și-a încheiat înțelegerea contractuală cu Adrian Mihalcea. Toni Petra, alături de noul antrenor secund, Cristinel Țermure, au fost prezentați oficial în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat președintele Chindiei, Marcel Ghergu și directorul sportiv clubului, Sorin Paraschiv.

Misiunea lui Toni Petrea pe banca lăncierilor târgovișteni nu va fi deloc simplă. Roș-albaștrii nu au nicio victorie în primele 10 partide jucate și se află pe ultimul loc în Superligă, cu doar trei puncte.

Toni Petrea, proaspăt instalat la cârma echipei, a transmis în cadrul conferinței de presă că este optimist că va reuși să scoată din impas echipa și că își va atinge obiectivul, acela de a ieși din „ghearele” retrogradării.

Suntem conștienți de momentul delicat în care echipa se află. Este un moment dificil, locul din clasament nu onorează acest club. Am venit cu sufletul deschis, alături de Cristian Țermure să ajutăm și să creștem nivelul echipei. Este foarte important să luăm cât mai multe puncte a ne îndepărta de această poziție deloc plăcută. Noi avem mult entuziasm și sper să transmitem acest lucru și jucătorilor, pentru că le lipsește puțin încrederea în forțele proprii. Noi considerăm că avem un lot bun de jucători care cu siguranță nu au valoarea aceasta pentru locul pe care îl ocupă acum în clasament. Ne așteaptă o perioadă dificilă, trebuie să conștientizăm toți, atât oamenii din jurul echipei, staff, cât și jucători, că trebuie să fim foarte uniți și să formăm un grup unit pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul, care este clar salvarea de la retrogradare.”

Dâmbovițeanul Cristian Țermure s-a arătat la fel de optimist înainte de a începe noua aventură  la Chindia și a spus că formarea unui grup unit, alături de jucători, antrenori, conducere, dar și suporteri, poate fi cheia succesului pentru atingerea obiectivului, evitarea retrogradării.

Sunt bucuros că am revenit acasă. Sunt bucuros pentru faptul că actuala conducere a avut încredere în noi. Ceea ce îmi doresc cel mai mult este ca noi staff-ul, împreună cu jucătorii și cu suporterii, să facem în așa fel încât să atingem obiectivul pe care actuala conducere îl are, acela de menținere în Liga 1.”

De asemenea, la această conferință de presă a luat cuvântul și președintele Marcel Ghergu, care a transmis că este o situație extrem de dificilă la echipă. Una dintre cauze ar fi cea a bugetului limitat, motiv pentru care nu au putut fi aduși jucători mai scumpi decât cei transferați în vară. Conducătorul roș-albaștrilor a spus că nu-și reproșează pentru situația în care se află acum Chindia, deoarece nici condițiile nu au fost cele mai bune, spune Marcel Gherghu.

„Este un moment extrem de delicat, un moment greu, un moment greu pentru echipă. Am mai trecut în ultima perioadă prin clipe dificile, cum a fost barajul cu Chiajna, când am stat toți cu sufletul la gură până am trecut de acel hop. Sunt anumite probleme care par simple de rezolvat, dar nu sunt atât de simple. Acestea implică o cheltuială destul de mare, foarte mare pentru a arăta altfel. De aceea încercăm să ne păstrăm echilibrul și în momentele acestea, pentru că de când sunt aici, de nouă (9) ani, am avut momente grele. Totuși, le-am depășit tot cu implicare totală și cu responsabilitatea de a nu ajunge ca alții, de a nu ne desființa, de a nu intra în insolvență, de a nu avea probleme deosebite legate de aspectul financiar. De aceea, poate echipa asta merită mult mai mult, poate se puteau face mai multe, chiar și în privința transferurilor, și în privința lotului, cum vreți să o judecați. (…) Credeți-mă că mi-a fost destul de greu să mențin acest echilibru. Aveam nevoie de întăriri, pe de altă parte, eram la limită cu bugetul nostru și trebuia să luăm o decizie și să ne păstrăm echilibrul. Personal, nu-mi reproșez nimic. Am încercat să fac lucrurile bine și foarte bine, dar încă o dată vă spun, condițiile de la noi nu sunt cele mai bune, dar cu răbdare, cu încredere, cu echilibru, vom reuși să depășim această situație dificilă.”

Spre finalul conferinței de presă, directorul tehnic al echipei de sub Turn, Sorin Paraschiv, a transmis că a fost adus un mijlocaș defensiv puternic. Acesta măsoară 1.89 cm, a semnat cu trupa pregătită de Toni Petrea. El a evoluat ultima dată la Auxerre, în Ligue 2, formație cu care a reușit promovarea la finalul stagiunii trecute.

Într-adevăr, urmează să fie astăzi prezentat pe pagina oficială de Facebook a clubului. De trei zile face parte din lotul nostru. Am așteptat puțin să prezentăm noii antrenori și am luat decizia ca tot azi să prezentăm și noul mijlocaș al echipei. Toate documentele au fost semnate, mâine dimineață va fi probabil cu toate actele în regulă.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here