Târgoviște: Noul spațiul de fitness din cartierul Mihai Viteazul a fost inaugurat!

0
240

 

S-au finalizat lucrările la spațiul de fitness situat în cartierul Mihai Viteazul (micro 9), din vecinătatea străzii Matei Vlădescu, care a fost deschis deja publicului! Prezent la inaugurarea oficială a noului parc, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan a testat deja câteva dintre aparatele de fitness care îi va ajuta pe locuitorii din zonă să-și mențină condiția fizică și să fie  mai sănătoși.

,,Deschidem un spațiu de fitness cu totul și cu totul nou în municipiul Târgoviște. Este vorba despre un spațiu de aici din zona străzii Matei Vlădescu (microraionul 9), cartierul Mihai Viteazul. Este un spațiu care a fost realizat prin amenajarea a aproximativ 1000 de metri pătrați. Avem un spațiu verde generos, avem aparte de fitness, avem și un teren de mini-baschet, multă verdeață după cum se poate observa. Este un proiect realizat din bugetul administrației publice locale, care vine să se adauge celorlalte investiții importante pe zona de amenajare a spațiilor verzi, pe zona de regenerare urbană.

De asemenea, este un proiect care va fi repetat și la nivelul altor cartiere. Că tot discutăm de zona de regenerare urbană a spațiilor verzi, precizez că sunt în plină desfășurare în acest moment lucrările la parcul de lângă Complexul Turistic de Natație. Acolo avem o lucrare de mare anvergură pe fonduri europene. În câteva luni sper să facem același lucru și acolo, adică să-l deschidem publicului.  De asemenea, pentru perioada următoare, pe Programul Operațional Regional următor, avem cel puțin două proiecte cu impact major pe ceea ce înseamnă amenajarea spațiilor verzi din municipiul Târgoviște, și nu numai. Primul, modernizarea și reabilitarea Parcului Chindia. Al doilea, punerea în valoare a Șanțului și a Valului Cetății. Sunt proiecte în valoare de aproximativ 130 de milioane de lei.

Sunt proiecte foarte mari, cel mai mare fiind cel care vizează conservarea și punerea în valoare a Valului Cetății. Sunt în proiectare în acest moment, am accesat fonduri europene inclusiv pe ceea ce înseamnă proiectarea și sper să se deschidă cât mai repede finanțarea, astfel încât să ne putem bucura de două proiecte cu impact major. Zona microraionului 9 va fi complet schimbată, cu impact major pe ceea ce înseamnă punerea în valoare acestui monument  istoric de natură să crească nivelul de atractivitate turistică pentru municipiul Târgoviște, pe de-o parte, pe de altă parte, vrem ca tinerii să conștientizeze că trăiesc într-un oraș care mai bine de trei secole a fost principalul centru politic, economic, social și militar din Țara Românească’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan la conferința de presă care a avut loc în Cartierul Mihai Viteazul (micro 9).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here