Distribuie articolul

La invitația președintelui CCIA Dâmbovița, Valentin Calcan, președinții și directorii Camerelor de Comerț din Regiunea Sud Muntenia, dar și președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban  au participat  la Târgoviște, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița la o întâlnire de lucru axată pe identificarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor reale ale mediului de afaceri românesc! Cu acest prilej,  la sediul Consiliului Județean Dâmbovița a avut loc și o conferință de presă susținută de președintele CJD, Corneliu Ștefan, de președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban, de președintele CCIA Dâmbovița, Valentin Calcan. La eveniment au mai participat prefectul județului, Claudia Gilia, dar  și președinții Camerelor de Comerț din Regiunea Sud Muntenia, respectiv din județele Prahova, Argeș, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Ilfov

,,Mediul privat dâmbovițean se bucură de întreaga noastră atenție! Suntem un partener activ și, întotdeauna, vom căuta cele mai bune soluții, astfel încât să asigurăm condițiile necesare dezvoltării tuturor afacerilor dâmbovițene.  Acesta a fost și scopul întâlnirii de astăzi organizate la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, întâlnire la care am avut plăcerea de a-i avea invitați pe Mihai DARABAN, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Valentin CALCAN, președintele CCIA Dâmbovița, precum și pe președinții și vicepreședinții Camerelor de Comerț din Regiunea Sud-Muntenia. Colaborarea dintre administrațiile publice și mediul privat este fundamentală pentru o dezvoltare economică sustenabilă. Mă bucur că, prin atragerea de fonduri guvernamentale și europene, dar și din bugetul propriu, Consiliul Județean Dâmbovița oferă posibilitatea angrenării în proiecte și domenii care vor schimba în bine județul nostru’’, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

,,Interesul nostru este să găsim cele mai bune căi astfel încât să dezvoltăm sistemul cameral și să reușim să promovăm cât mai bine antreprenorul și companiile noastre, pentru că acesta este scopul nostru,  să putem să sprijinim fiecare firmă și fiecare investitor, pentru binele fiecărui cetățean în parte. Eu cred că este important să avem o colaborare cât mai bună în regiunea noastră și să încercăm să ne ajutăm pe cât posibil în momentele în care apar oportunități de afaceri ce nu pot fi realizate neapărat în județul fiecăruia… Aș vrea tare mult ca în momentul în care  apare un investitor și nu mai este loc în Prahova sau Argeș să găsim soluții să vină în județele învecinate, pentru că până la urmă o investiție care ar putea să fie la Dărmănești este benefică și pentru Prahova și din punct de vedere al unei eventuale forțe de muncă și a unor companii care să se dezvolte pe orizontală. Cred că trebuie să existe o astfel de apropiere…’’, a punctat Valentin Calcan, președintele CCIA Dâmbovița.

,,Nu în multe locuri din țară sau în multe județe am văzut acest parteneriat real care există aici între Camera de Comerț, Consiliul Județean, Prefectură și Primărie. Nu se întâmplă peste tot, din păcate. Este o realitate cu care ne confruntăm, de animozități, curente politice… dar ceea ce se întâmplă la Dâmbovița este de admirat. Am avut o discuție cu d-ul președintele al CJD, cu d-na prefect, cu d-ul primar despre ceea ce ne preocupă pe noi. Sunt lucruri care din păcate, pe agenda zilnică, nu mai apar de ceva timp de când e criza energetică și anume deficitul balanței comerciale. Acesta a ajuns la sfârșitul anului trecut la 22,8 miliarde, față de 18,3 cu un an înainte, față de 8,5 în 2015. Deci este o creștere exponențială! Am ajuns o țară care suntem fanatici ai produselor din import. Ceea ce ne preocupă este cum să echilibrăm această balanță comercială prin atragerea de investiții… Produse românești cu valoare adăugată mare nu prea mai avem, avem niște produse procesate în domeniul alimentar, avem industria mobilei unde Slavă Domnului mai avem 69.000 de salariați, dar în general produse din acestea industriale complexe și 100% românești… nu mai avem.  În top 100 sunt doar două firme românești, din păcate. Ce se poate face, pe termen scurt, este să aducem acea producție de bunuri de larg consum care să satisfacă apetitul consumatorului român…  ’’, a declarat președintele Camerei de Comerț a României, Mihai Daraban.


Distribuie articolul