Deputat Daniel Blaga: ,,România nu-și permite să piardă banii europeni în detrimentul legilor strâmbe’’

0
46

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga atrage atenția asupra faptului că dezbaterile în Plen pentru una dintre cele mai importante legi pentru sistemul de justiție au durat astăzi fix 60 de minute, iar rezultatul, în opinia parlamentarului, este că judecătorii și procurorii se vor afla în subordinea șefilor numiți politic.

,,Tot ceea ce a putut USR face, a făcut. Am sesizat Comisia de la Veneția, am depus 269 de amendamente, am deschis toate căile de dialog și mai apoi de atac. Chiar și așa, PSDNL a ales să voteze noile legi ale justiției în stilul Dragnea: pe repede înainte, așa cum și-au propus, desăvârșind un vis mai vechi, de a controla legea. Firește, nota de plată care va veni de la Comisia Europeană va trebui poate plătită de către noi toți.

Azi e o zi neagră pentru independența justiției și pentru modul în care este percepută democrația de către putere. De mâine însă, lupta continuă, pentru că ne vom asigura de faptul că întreaga Europă va afla de rușinea de vot de astăzi. România nu-și permite să piardă banii europeni în detrimentul legilor strâmbe, oricât și-ar dori PSDNL ca Justiția să fie condusă după propriile interese.

60 de minute. Atât au durat dezbaterile în Plen pentru una dintre cele mai importante legi pentru sistemul de justiție. Un sistem judiciar clientelar, unde puterea va fi deținută doar de câțiva oameni. Asta se întâmplă zilele astea. Judecătorii și procurorii vor fi în subordinea șefilor numiți politic.

PSDNL și UDMR au reușit astăzi tot ce nu au putut face Florin Iordache și Șerban Nicolae’’, a semnalat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here