Târgurile de toamnă, în siguranță! Recomandările polițiștilor!

0
64

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale ce pot afecta buna desfășurare a evenimentului “Răvășitul oilor”, organizat pe raza localității Runcu.

De asemenea, polițiștii vor asigura măsurile de ordine astfel încât manifestările circumscrise Târgului anual toamnă de la Titu să se desfășoare în siguranță.

Obiectivul acțiunilor întreprinse vizează menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență și descurajarea activităților sau comportamentelor care pot favoriza săvârșirea unor infracțiuni.

Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor accidente de circulație, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice și pe principalele artere de pe raza județului.

Pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii rutieri vor folosi autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere a traficului și pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Pentru a preîntâmpina evenimentele negative, recomandăm tuturor persoanelor care vor fi prezente la manifestări desfășurate în acest sfârșit de săptămână să aibă un comportament adecvat, în spiritul respectării normelor de conviețuire socială.

Reamintim conducătorilor auto importanța respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

De asemenea, atragem atenţia asupra necesității respectării regimului legal de viteză și reamintim faptul că este interzis să vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise.

Totodată, este important să parcaţi vehiculele în spaţiile sau parcările special amenajate și să nu lăsați la vedere, în interiorul autoturismului, obiecte de valoare!

În situația în care sunteți însoțiți de copii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi. Vă recomandăm ca cei mici să cunoască numele complet al părinţilor, numărul de telefon, deoarece, la astfel de evenimente, riscul de a se rătăci creşte considerabil.

În cazul în care sunteţi martori ai unor fapte antisociale sau victime ale unor infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat poliţist sau să apelaţi gratuit numărul unic de urgenţă 112!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here