Distribuie articolul

Primăria Târgoviște s-a alăturat astăzi campaniei naționale “România Schimbă Pet-ul cu Biletul”, derulată de către asociația “Act for Tomorrow” și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Concret, în schimbul a 5 PET-uri/doze/sticle, care pot fi aduse la unul dintre automatele existente în parcările celor 3 magazine Kaufland din Târgoviște, cetățenii pot obține un bilet valabil pentru traseele transportului public târgoviștean, deci pe raza orașului! Campania se desfășoată în peste 45 de orașe din România.

„Este vorba despre campania „Schimbă pet-ul cu biletul” , asta înseamnă că în schimbul a cinci pet-uri se primește un bilet cu două călătorii. Este o modalitate de a încuraja colectarea selectivă, este o modalitate de a încuraja și de a promova și transportul public în comun. În municipiul Târgoviște discutăm despre un transport public ecologic.

Avem 40 de autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid și vrem să continuăm această campanie de modernizare a transportului public local, atât pe zona de infrastructură, cât și pe zona de mijloace de transport. Avem depus încă un proiect pentru 21 de autobuze electrice de această dată.

Suntem foarte deschiși unor asemenea campanii, de natură să promoveze colectarea selectivă, iar pe de altă parte și să ofere un exemplu și pentru efectul practic, până la urmă, pentru că este o campanie națională și o campanie chiar europeană, și o campanie foarte-foarte utilă, în contextul în care discutăm despre reciclarea deșeurilor, de colectare selectivă.

Aș vrea să mai menționez că ieri am depus un proiect important pe aceeași idee, și anume, colectarea selectivă. Este un proiect care vizează construirea a 100 de insule digitalizate. Sună destul de pompos, dar de fapt, acele platforme de colectare a deșeurilor menajere, care vor fi înlocuite, în prima parte jumătate dintre acestea, adică 100, vor fi înlocuite cu niște containere moderne, care se deschid pe bază de cartelă.

Cartelele vor fi distribuite gratuit cetățenilor care sunt arondați. Va fi sistem de monitorizare video și va fi totul mult mai civilizat și cred că este un pas important (…) Finanțarea este prin PNRR și reprezintă un pas important în această direcție. Reciclarea selectivă nu este un proces care se poate realiza de azi pe mâine. Este nevoie de conștientizare și de multă putere de convingere” , a declarat astăzi primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.


Distribuie articolul