Distribuie articolul

SUN TRACING SOLAR SYSTEM – dispozitivul care se învârte după soare și produce energie verde, promovat în țara noastră de GBC GROUP, a fost amplasat astăzi la Târgoviște, respectiv în Piața Revoluției… cunoscută și ca Scuarul Primăriei. Evenimentul este o premieră pentru România, este realizat de GBC GROUP în parteneriat cu Primăria Târgoviște și urmărește promovarea la nivel local și național a sistemelor de energie regenerabilă. Energia produsă în acest mod va fi oferită cu titlu gratuit celor care vor dori să-și încarce bicicleta electrică, laptop-ul, telefonul mobil și alte tipuri de electronice portabile. Deci toți cei care vor să-și încarce gratuit telefonul, tableta, laptopul, trotineta sau bicicleta electrică pot face acest lucru începând de astăzi în Piața Revoluției din Târgoviște, de la noul echipament instalat în aceasta zonă! “Ecoplant” sau “Sun Tracing Solar System” este primul echipament de acest tip din România care se adaptează în funcție de poziția soarelui și este independent din punct de vedere energetic.

,,Ne bucurăm că se face lansare în Târgoviște, într-o perioadă în care tot discutăm despre energii regenerabile, de energie verde, în contextul în care se apropie și iarna, vom vedea cum vor fi facturile. Este vorba despre un produs, care oferă posibilitatea încărcării  diferitelor gadget-uri…telefon mobil, tableta, laptopuri, trotineta, bicicleta electrică și așa mai departe. Toate pot fi încărcate în mod gratuit. Aici este independent, din punct de vedere energetic. Sun Tracing, adică paletele respective se orientează după lumina solară pentru a se încărca cât mai eficient. Este o invitație pentru toți târgoviștenii care vor să-l folosească, să vină aici, în Piața Revoluției, în zona scuarului  Primăriei, pentru a se bucura de beneficiile unei tehnologii noi, unei tehnologii deopotrivă eficiente și este vorba despre o tehnologie verde, se utilizează energia solară, iar, încet, încet, să se facă și această tranziție către energia verde. Deocamdată, energia verde este destul de scumpă și necesită și o suprafață destul de mare, dacă ne referim la panourilor fotovoltaice pentru a putea să-ți asiguri un necesar, dar ideile noi sunt binevenite și aceste inițiative sunt binevenite. Noi ne-am alăturat acestui demers și am arătat toată disponibilitatea. Sper să fie începutul unei colaborări pe teme diverse, din această gamă. Merge către ideea de smart city, noi avem și câteva proiecte importante complementare pe ceea ce înseamnă zona de smart city, reducerea consumului de energie, cum ar fi proiectul pe care îl avem pe iluminatul public, cel care este acum în faza de recepție, dar și un nou proiect care a fost depus pe AFM, de natură să conducă la scăderea facturii  la iluminatul public cu aproximativ 60%. Avem și proiectul pe transportul public în comun, avem autobuzele hibride, care circulă în acest moment în municipiul Târgoviște. Suntem deschiși unor asemenea inițiative, deopotrivă noi și eficiente’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

,,Pot să vă spun că este un produs unicat în România. Este un sistem fotovoltaic inovativ cu eficiență limitată, de până la 58% mai mare decât panourile fotovoltaice clasice montate static pe diverse acoperișuri sau la sol. Este un sistem dotat cu tehnologie de ultimă generație, care asigură deplasarea acesteia pe durata întregii zile. Mulțumim domnului primar pentru că s-a alăturat nouă în acest demers, mulțumim domnului viceprimar că ne-a sprijinit pe toată durata realizării acestui proiect și a venit cu soluții. Într-adevăr, sistemul SUN TRACING oferă energie gratuită, energie verde, tuturor comunității locale, tuturor celor care vor dori și vor putea să folosească și au nevoie să folosească diverse gadget-uri, diverse divaisuri în această zonă’’ a completat Valentin Pârvu, co-fondator GBC.


Distribuie articolul