Distribuie articolul

Încă o premieră… la Zilele Cetății Târgoviște 2022! Romanța, unul dintre cele mai vechi subgenuri ale muzicii ușoare românești, a fost inclusă în programul Zilelor Cetății, dar nu întâmplător. Acest lucru se datorează îndrăgitei artiste Alina Mavrodin Vasiliu, târgovișteanca noastră care a împlinit 35 de ani de carieră artistică. Primăria Municipiului Târgoviște și Teatrul ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște au oferit acest cadou minunat Alinei Mavrodin Vasiliu, directorul Festivalului Național de Romanțe ,,Crizantema de Aur’’, omul care este îndrăgostit de romanță și care are grijă ca aceasta să nu piară niciodată. Concertul aniversar este și o avanpremieră a Festivalului Național ,,Crizantema de Aur’’ Târgoviște care va avea loc peste puțin timp, în a doua parte a lunii octombrie.

Așadar, Concertul aniversar ”Romanța ne unește” susținut de îndrăgita artistă Alina Mavrodin Vasiliu, la împlinirea celor 35 de ani de carieră artistică, în cea de-a doua zi a ,,Zilelor Cetății’’ Târgoviște, a fost un adevărat regal cultural artistic. Calitatea interpreților și vocile lor deosebite au făcut ca romanța să răsune într-un mod aparte în zona ruinelor Curții Domnești, unde a fost amplasată scena, sub zidurile fostei Cetății de Scaun a Țării Românești, ,,unde se auzeau romanțe încă de pe vremea lui Petru Cercel’’, după cum a declarat Alina Mavrodin Vasiliu, în deschiderea concertului său aniversar.     

Invitații Alinei Mavrodin Vasiliu au fost: Silvia Goncear, Margareta Ivănuș, Mihail Muntean, Nicoleta Vasile, Bogdan Hrestic, Cristina Dan, YuraTsiple, Elena Dragomir, Daiana Berbec, Petruț Dorobanțu, acompaniați de Orchestra Folclor a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” din Chișinău, dirijor Petre Neamțu – Artist al poporului. Direcția artistică Svetlana Bivol, prezentator Alina Mavrodin Vasiliu, directorul Festivalului Național de Romanțe Crizantema de Aur.

 


Distribuie articolul