Distribuie articolul

Organizarea acestui important eveniment editorial în cadrul Zilelor Municipiului Târgoviște evocă relevanța culturală și spirituală deosebită a orașului nostru, cu rodnica, frumoasa și apreciata sa istorie, marcată de efervescența credinței locuitorilor săi.

Inaugurarea Salonului editorial reprezintă un moment de celebrare a rolului pe care cultura îl are în viața și în comunitatea noastră locală, în contemporaneitate, ca memorial al eroismului, al înțelepciunii, al căutărilor și al certitudinilor, atât ale înaintașilor, cât și ale contemporanilor noștri.

Născută din credință, cultura reprezintă comoara de preț a lumii noastre, care, mai ales prin intermediul cărții tipărite, ne aduce bucuria lecturii a ceea ce dă sens vieții semenilor noștri,dar și a ceea ce le inspiră faptele sau mărturisește despre legătura lor cu Bunul Dumnezeu.

Înțelegând importanța cărții și a promovării spiritualității și culturii, Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei tipărește an de an volume care să omagieze personalități ale istoriei și credinței noastre și care să susțină educația tinerilor, prin intermediul valorilor creștine, românești, europene și universale.

Fiecare dintre noi, oameni și instituții, avem datoria de a promova cultura și mai ales cartea, mai cu seamă noilor generații, încurajând tinerii să citească și să acumuleze pe plan spiritual, pentru a putea la rândul lor oferi și contribui la mai binele lumii noastre, la timpul potrivit. La aceasta se gândea și Sfântul Vasile cel Mare atunci când îi îndemna pe tinerii vremii sale să culeagă, asemenea albinei, nectarul din floare, adică să ia numai ceea ce este de folos.

În mod deosebit,apreciez colaborarea cu managerul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, Prof. univ. dr. Agnes Erich și îi transmit felicitări pentru organizarea acestui eveniment cultural!

Un cuvânt special de încurajare și de apreciere adresez reprezentaților tuturor editurilor participante, încurajându-i să nu înceteze a promova cultura și cartea tipărită!

Mândri de bogăția spirituală și culturală a înaintașilor noștri, călăuziți de forța credinței și a speranței care ne luminează viețile și istoria, să continuăm aprofundarea înțelepciunii, cunoașterea lui Dumnezeu și a lumii, citind și încurajând și pe alții să o facă!

Asupra tuturor invoc binecuvântarea Atotmilostivului Dumnezeu, dimpreună cu urări de pace, sănătate și bucurie!

+NIFON,

 

Arhiepiscop şi Mitropolit


Distribuie articolul