În anul şcolar 2022 – 2023 jandarmii dâmbovițeni vor fi prezenţi la intrarea/ ieşirea elevilor de la cursuri în zona a 17 unităţi şcolare

0
55

Astăzi, 5 septembrie a.c., jandarmii dâmboviţeni sunt alături de elevi şi de cadrele didactice cu ocazia festivităţilor de deschidere a noului an şcolar. O parte dintre instituţiile de învăţământ au fost incluse în itinerarul de patrulare al jandarmilor, astfel încât activităţile organizate în prima zi de şcoală să decurgă într-un climat de ordine şi siguranţă.

Odată cu începerea noului an școlar vor continua și acțiunile de informare și prevenire, în sistem integrat. Reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Instituției Prefectului, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane-Centrul Regional Ploiești și ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dâmbovița vor participa la activități dedicate elevilor, profesorilor și părinților în alte localități din județul nostru.

Jandarmii vor acţiona independent şi în sistem integrat în zona instituţiilor de învăţământ şi vor asigura o intervenţie rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea acestora.

Colaborarea cu directorii instituţiilor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei va fi una strânsă, astfel încât fiecare situaţie semnalată să fie gestionată în mod corespunzător.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, au fost stabilite următoarele priorităţi:

  • prezenţa în zona unităţilor şcolare pentru descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor de convieţuire socială;
  • desfăşurarea unor activităţi de informare a elevilor şi de prevenire a violenţei, a delincvenţei juvenile, promovarea şi respectarea drepturilor omului, prevenirea criminalităţii stradale, a consumului de droguri sau a altor substanţe interzise, folosirea responsabilă a reţelelor de socializare etc. 

În anul şcolar 2022 – 2023 jandarmii dâmbovițeni vor fi prezenţi la intrarea/ ieşirea elevilor de la cursuri în zona a 17 unităţi şcolare din localitățile Târgovişte, Moreni, Găeşti, Titu, Pucioasa, Răcari, Tărtăşeşti și Gura Ocniţei.

 

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here