Deputat PSD Radu Popa: Dâmbovița continuă să atragă investiții majore.

0
93

Dâmbovița continuă să atragă investiții majore. Astăzi, la sediul Guvernului, în prezenta premierului Ciucă și a altor miniștri, Corneliu Ștefan, președintele CJD și Constantin Dinu, primarul comunei Gura Șutii, au semnat contractele pentru alocările bugetare din Programul Național „Anghel Saligny”.

Este vorba despre finanțarea proiectului „Modernizare DJ 714 sector Bolboci-Contur Lac Bolboci- Cheile Tătarului”,  unde Consiliul Județean Dâmbovița are asigurată suma de 9.830.000 de lei pentru lucrările de reparație a acestui important drum județean pentru turismul montan dâmbovițean.

Alți 80.000.000 de lei au fost alocați pentru implementarea proiectului „Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a Oraşului Găeşti”. Investiția se ridică la 89.000.000 de leiConsiliul Județean Dâmbovița urmând să susțină diferența din diverse surse.

Valea Dâmboviței are motive de bucurie. Proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori- Pucheni”– porțiunea drumului județean, care are o lungime de 6,7 km, avea nevoie de reparații, iar acum acest lucru este posibil datorită aprobării unei finanțări de aproape 41.000.000 lei. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 74.000.000 de lei, diferența urmând să fie suportată de Consiliul Județean Dâmbovița din bugetul propriu sau alte surse de finanțare.

Un alt proiect aprobat este „Reabilitare DJ 712A Runcu- Râu Alb”, iar valoarea finanțării susținute prin „Anghel Saligny” este de aproape 9.000.000 de lei.

În total, Consiliul Județean Dâmbovița are aprobate 4 proiecte, valoarea acestora fiind de 140.000.000 lei. Toate proiectele depuse de administrațiile dâmbovițene se vor concretiza, în cel mai scurt timp, prin semnarea contractelor de finanțare.

La nivelul județului nostru, 82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 1.380.000.000 de lei în 137 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată, proiecte de care vor beneficia peste 500.000 de dâmbovițeni.

38 de primării- 40 de proiecte pentru apă și canalizare în valoare de peste 610.000.000 lei;

62 de primări- 93 de proiecte pentru drumuri și poduri cu o valoare de aproximativ 637.000.000 lei.

Sunt primării care au depus cereri de finanțare pentru drumuri și poduri, dar și pentru rețele de apă și canalizare.

Cu ajutorul sumelor din Programul Național „Anghel Saligny” vom înființa noi locuri de muncă, iar mediul privat din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, beneficiare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Acest lucru va crește atractivitatea județului nostru și a tuturor comunităților locale atât din punct de vedere economic, cât și social.

Radu Mihai POPA

Deputat PSD de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here