Distribuie articolul

Cea de a XXV-a broșură misionară dedicată tinerilor din Eparhia noastră, a fost tipărită de Editura Arhiepiscopiei Târgoviștei la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, și are ca obiectiv reliefarea scopului vieții creștine – sfințenia – într-un limbaj atrăgător pentru tinerii epocii noastre.

În cele 36 de pagini ale lucrării, alături de textul seducător și lămuritor, precum și de fotografiile sugestive din Eparhia noastră, cei doi redactori ai lucrării: Pr. prof. univ. dr. Marian Vîlciu, decan, și Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, prodecan, ambii de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia”din Târgoviște, au dorit să prezinte, pe înțelesul tinerelor generații, paradigma desăvârșirii și frumusețea vieții de credință.

Rugăciunea este absolut necesară împlinirii sensului vieții noastre, vieții religioase sau spirituale și mai cu seamă devenirii noastre. Avem nevoie de rugăciune, pentru că rugăciunea este o necesitate de viață. Este cea care ne ține în legătură cu Dumnezeu, ne transformă, ne îmbunătățește și ne oferă perspectiva cotidiană a veșniciei. Parfumul prezenței lui Dumnezeu, bucuria vieții, pacea și liniștea pot fi roadele rugăciunii, atunci când ea este intensă, curată, sinceră și insistentă. Rugăciunea este un act de încredere în Dumnezeu, deoarece intrăm în comuniune cu El, îi împărtășim toate ale noastre și, deși Îi cerem tot ceea ce considerăm a fi necesar, ne abandonăm mereu prezenței Sale inefabile, ne punem viața noastră și aspirațiile noastre, cu toate ale noastre în mâinile Lui”.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI


Distribuie articolul