Distribuie articolul

Primarul Târgoviștei, Cristian Stan fost prezent astăzi pe șantierul care are ca obiect extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea Ș????? ?????????? ”????? ????????????”, unitate de învățământ transformată total în cadrul unui proiect în valoare de 22.487.266, 06 lei, sursa de finanțare fiind asigurată de fondurile europene!

,,Este cel mai mare proiect care a vizat vreodată infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, un proiect cu o valoare totală de aproximativ 22 de milioane de lei, prin care această unitate de învățământ este transformată total: reabilitare integrală a corpului existent de clădire, construirea unui nou corp, șapte săli de clase noi, cu o sală de festivități, care va fi a doua cea mai mare sală ca număr de locuri din municipiul Târgoviște, după Casa Sindicatelor.

Discutăm aici de peste 600 de locuri, cu acest corp care va asigura facilități deosebite pentru cadrele didactice, pentru elevi, în contextul în care vor fi construite săli de laboratoare, cabinetele de toate tipurile în zona de cancelarie și așa mai departe, toate acestea în cadrul unui proiect cu o importanță deosebită pentru educația târgovișteană.

Practic, nimic nu va mai avea legătură cu ceea ce exista înainte la această unitate de învățământ. Va fi extinsă și sala de sport, va fi sistem de monitorizare video, sistem de comunicare audio, vor fi două terenuri de baschet, cu suprafață sintetică, cu un teren de mini-fotbal, de asemenea, cu suprafață de joc sintetic. Practic, vom avea aici și o bază sportivă care va oferi condiții foarte bune”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Potrivit edilului, aceasta este a treia școală gimnazială din Târgoviște refăcută și extinsă în cadrul actualului program european de finanțare, alături de Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială “Matei Basarab”, proiecte finalizate la această dată.

,,Intervențiile nu se opresc însă aici. Încă 10 investiții importante în domeniul infrastructurii educaționale au fost deja aprobate de către administrația târgovișteană. Astfel, Grădinița cu Program Prelungit nr. 1, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2, Grădinița cu Program Normal nr. 11, Școala Gimnazială ”Grigore Alexandrescu”, Școala Gimnazială ”Prof. Paul Bănică”, Liceul Teoretic ”Ion Heliade Rădulescu”, Liceul ”Voievodul Mircea”, Școala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voinești„, Școala Gimnazială ”Vasile Cârlova”, Colegiul Economic ”Ion Ghica”, vor face obiectul unor importante lucrări de reabilitare si modernizare, finanțate atât prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de Granturi pentru Eficiență Energetică și Reziliență în Clădiri Publice, cât și prin Programul Operațional Regional 2021-2027!

Dacă acestor investiții le adăugăm si proiectul care vizează Grădinița “Rază de Soare”, acum în execuție, dar și proiectul care vizează Școala Gimnazială “Radu cel Mare”, unde finanțarea este deja obținută, conturăm cel mai consistent program de modernizare a infrastructurii școlare pe care l-a cunoscut vreodată orașul nostru’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.


Distribuie articolul