Târgoviște: Peste 20.000 de pelerini au participat la Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon și s-au rugat la racla sfântă! Printre ei s-au aflat și înalți demnitari, parlamentarii județului,oficialități locale și județene!

0
94

Oficialități locale și județene, parlamentari, dar și membrii ai Guvernului României au participat joi, 11 august 2022, la  Târgoviște,  la slujba oficiată de Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon în cinstea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolit al Ţării Româneşti. Peste 20.000 de credincioși au asistat la acest eveniment de înaltă spiritualitate, ocupând până la refuz Parcul central al orașului. Au răspuns invitației de a participa la această mare sărbătoare  președintele Camerei Deputaților și președintele PSD, Marcel Ciolacu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Alături de președintele CJD, Corneliu Ștefan, de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia au fost prezenți și  parlamentarii Carmen Holban, Ionuț Vulpescu, Marian Țachianu, Titus Corlățean, Virgil Guran, Gabriel Plăiașu, Daniel Blaga, dar și șefi de instituții deconcentrate.

Marcel Ciolacu, președintele PSD Dâmbovița și al Camerei Deputaților :

,,Am avut onoarea de a participa astăzi la marea sărbătoare a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolit al Țării Românești, primul sfânt canonizat pe pământ românesc.

Sfânta Liturghie Solemnă, condusă de Înaltpreasfinția Sa Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a reunit mii de credincioși, demonstrând încă o dată că, în momente de grea încercare pentru societate, Biserica este și rămâne un important sprijin pentru poporul român.

Le mulțumesc tuturor dâmbovițenilor, înalților prelați și în special Înaltpreasfinției Sale Părintele Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, primarului Municipiul Târgoviște Daniel Cristian Stan, precum și colegului meu Corneliu Ștefan pentru momentele unice la care am participat!’’

Corneliu Ștefan, președintele CJD și PSD Dâmbovița:

,,Astăzi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, alături de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, colegi și prieteni, am participat la marea sărbătoare a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolit al Ţării Româneşti. Slujba oficiată în cinstea Sfântului Ierarh Nifon, primului sfânt canonizat pe pământ românesc, a strâns, ca de fiecare dată, mii de dâmbovițeni în apropierea Catedralei Mitropolitane din Târgoviște. Evenimentul de astăzi ne dovedește cât de important este rolul Bisericii în crearea unei adevărate comunități și că oamenii vor avea, întotdeauna, în biserica strămoșească, un loc în care vor fi ascultați și îndrumați’’

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

,,Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarh al Constantinopolului şi Mitropolit al Ţării Româneşti, moment de profundă trăire spirituală în vechea CETATE DE SCAUN a voievozilor munteni!’’

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița:

,,Una dintre cele mai frumoase sărbători ale județului Dâmbovița a făcut ca parcul de lângă Catedrala Mitropolitană din Târgoviște să fie plin de enoriași din toate localitățile dâmbovițene. Împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, ministrul Agriculturii, Petre Daea, alături de colegii parlamentari, reprezentanți ai administrațiilor publice locale și ai insituțiilor publice din județul Dâmbovița, am participat la slujba oficiată de Înaltpreasfinția Sa Arhiepiscop și Mitropolit Nifon în cinstea Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolit al Ţării Româneşti. Îmbucurător a fost și faptul că foarte mulți tineri au ales să participe la eveniment, iar acest lucru ne arată că, în continuare, educația creștin ortodoxă este fundația pe care se construiește viitorul acestui județ și al acestei țări’’, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița

,,,…moștenirea istorică și duhovnicească a Sfântului Ierarh Nifon ne îndeamnă și pe noi, astăzi, să apărăm tezaurul spiritual neprețuit al ortodoxiei noastre românești, să păstrăm cu fidelitate credința care a însuflețit pe înaintașii noștri, să apreciem cultura creștină, rod al darurilor oferite de Creator și cultivate de om și mijloc de propovăduire a valorilor credinței ortodoxe, pentru a merge cu osârdie pe calea sfințeniei și a mântuirii”. (Preafericitul Părinte Patriarh Daniel)

Cetatea Târgoviștei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, l-a sărbătorit, astăzi, pe Sfântul Ierarh Nifon. Sărbătoarea, devenită tradiție în urbea noastră, a evocat încă o dată valorile fundamentale ale umanității: credința, speranța și iubirea față de Dumnezeu, dar și personalitatea celui dintâi sfânt canonizat pe teritoriul țării noastre’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here