Distribuie articolul

În cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, la Parohia „Sfinții Arhangheli” din Municipiul Târgoviște, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, a debutat prima ediţie a Școlii de vară din tinda bisericii „Maica Domnului – ocrotitoarea copiilor“, organizată în perioada  8 – 12 august 2022, în parteneriat cu şcoli și parohii din România și din Republica Moldova, dintre care menționăm Școala Gimnazială “Profesor Paul Bănică” din Târgoviște.

Activitatea este coordonată, la Târgoviște, de Pr. paroh dr. Iulian Petrescu de la Parohia „Sfinții Arhangheli” și de doamna Maria Ceauș, profesor de Religie în cadrul Școlii Gimnaziale “Profesor Paul Bănică” din Târgoviște.

Dintre activitățile ce se desfășoară în cadrul școlii de vară amintim: pictură pe sticlă și pe piatră, confecționare de semne de carte, de bentițe și de mătănii, cursul de olărit și de preparare a prescurilor, activitatea intitulată “Cum să scriem o carte“, cursul de actorie și cel de oratorie, dar și inițierea în rugăciunea creștină.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI


Distribuie articolul