Ședință extraordinară a CJSU Dâmbovița! Canicula a pus pe jar autoritățile!

0
168

Astăzi, 22 iulie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița (CJSU), prezidată de prefectul Claudia Gilia.

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița au aprobat Hotărârea nr. 19/22.07.2022 prin care sunt stabilite măsurile de prevenire și atenuare a efectelor caniculei aplicabile în perioadele de creștere a temperaturii pe raza județului Dâmbovița.

Având în vedere avertizările de cod galben și portocaliu valabile pentru zilele următoare în județul Dâmbovița, pentru persoanele afectate de caniculă au fost înființate puncte de prim ajutor și puncte de distribuție a apei potabile în municipiile Târgoviște și Moreni, dar și în orașele Găești, Pucioasa Fieni și Titu. Lista și locațiile acestor puncte este publicată pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița.

Serviciul de Ambulanță Dâmbovița a suplimentat echipajele operaționale zilnic în județul Dâmbovița, de la 20 la 24 echipaje medicale. În punctele de prim ajutor înființate la Piața 1 Mai și Piața Tricolorului din Târgoviște, este prezent câte un echipaj medical.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, prin Centrul operațional și Inspecția de prevenire, a dispus măsuri în vederea monitorizării evoluției situației operative pentru alocarea eficientă a echipajelor de intervenție în cazul manifestării situațiilor de urgență. Personalul operativ din subunități, pe lângă misiunile de răspuns la situațiile în care este solicitat, desfășoară și acțiuni de patrulare și informare a populației privind respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor de vegetație uscată și miriști, cu prioritate în zonele unde s-au manifestat astfel de incendii. De asemenea, se desfășoară controale de prevenire la localități și operatori economici, în special la cei care dețin culturi agricole, cât și la fondul forestier.

Președintele CJSU Dâmbovița, Prefectul județului Dâmbovița, doamna Gilia Claudia a solicitat structurilor responsabile de la nivel județean monitorizarea permanentă a situației din teritoriu și continuarea acțiunilor de informare preventivă și activităților de control și verificare în vederea gestionării eficiente a situațiilor de urgență determinate de temperaturile ridicate.

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here