Distribuie articolul

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu a anunțat  că ,,Drumul Expres București-Târgoviște” este în grafic cu evoluția proiectării și începe să devină un proiect de investiții matur pentru a avea acces la finanțare europeană. În acest sens , Ionuț Săvoiu susține că în acestă lună, Studiul de Prefezabilitate a primit Avizul Comisiei Tehnico-Economice a CNAIR – S.A. cu nr. 5231/07.07.2022 și urmează să intre în scurt timp pentru avizare în Comitetul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. ,,După obținerea avizului, proiectantul poate începe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat să se încheie în februarie 2024.

Atunci vor fi create premisele obținerii avizelor necesare emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici și elaborării documențiilor necesare inițierii procedurii de achiziție publică în vederea realizării obiectivului de investiții „Drum Expres București – Târgoviște“.

În cadrul Studiului de Prefezabilitate au fost studiate 4 variante/ alternative de traseu din care, în urma analizei comparative care a cuprins o gamă largă de criterii de performanță privind costul, impactul asupra mediului, impactul asupra factorilor socio-economici și tehnici.

Au fost selectate 3 variante de traseu pentru analiză multicriterială și proiectare în faza studiului de fezabilitate. Variantele selectate au între 61 și 63,2 km, 5 noduri rutiere și cca 17-24 poduri. Ampriza estimativă a drumului va avea 40 m și vor fi expropiate aproximativ 253 ha. Valoarea investiției este estimată între 1.520 și 1.635 milioane lei la faza studiului de prefezabilitate’’, a declarat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuț Săvoiu.


Distribuie articolul