Fonduri europene pentru medicina de familie! Cabinetele medicale pot accesa fonduri în valoare de 45.000 euro pentru dotarea cu echipamente și mobilier!

0
200

Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban îi informează pe medicii de familie din județ că pot accesa fonduri europene, prin PNRR, pentru dotarea cabinetelor medicale cu echipamente moderne și performante, dar și cu mobilierul necesar activității specifice. Medicii de familie pot obține până la 45.000 de euro pentru dotare, iar pentru renovarea cabinetelor pot solicita până la 15.000 de euro.

,,Un medic de familie, pentru a putea acorda consultații în cele mai bune condiții, are nevoie de echipamente performante, dar și de mobilierul necesar fiecărui cabinet medical. Pentru a veni în sprijinul acestora, dar și al cetățenilor de sănătatea cărora se îngrijesc, medicii de familie dâmbovițeni, precum și colegii lor din țară, au la dispoziție acum prin PNRR, 180.000.000 de euro, bani de care se pot folosi pentru a investi în renovarea și dotarea cabinetelor medicale.

Așadar, cabinetele medicale sau asocierile dintre acestea pot accesa fonduri în valoare de 45.000 euro pentru dotarea cu echipamente și mobilier. La capitolul echipamente, medicii de familie vor putea achiziționa:

-electrocardiograf digital;

-ecograf portabil;

-echipamente IT;

-monitor funcții vitale pentru frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital.

Totodată, pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro. Datorită ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, facem pași mari pentru atingerea încă unui obiectiv esențial asumat la momentul intrării la guvernare a PSD – Niciun român fără acces la sănătate -!’’, a transmis deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here