Deputat Daniel Blaga: ,,Guvernul de 50 de bani refuză cu încăpățânare să reducă TVA-ul și accizele la carburanți’’

0
140

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga, președintele acestei formațiuni politice, nu înțelege de ce Guvernul Ciucă refuză să reducă TVA-ul și accizele la carburanți, mai ales în condițiile în care prețurile la benzină și motorină au crescut deja într-un ritm alarmant, între 34% – 40%, numai în prima jumătate a acestui an! În schimb, pentru a aduce bani mai mulți la buget, aleșii neamului preferă să supra-taxeze munca micilor antreprenori și a întreprinzătorilor care și așa de-abia supraviețuiesc și fac față cu greu valului de scumpiri.

,,Între 34% și 40%. Cu atât au crescut prețurile la benzină și motorină doar în prima jumătate a acestui an. Iar (și) pe fondul inflației tot mai mari, creșterile de la pompă nu par sub nicio formă că se vor opri în lunile care vin. Concret, cu un salariu mediu, un român poate astăzi cumpăra cam 463 de litri de benzină, cu 200 mai puțin decât anul trecut. În aceste condiții, „suportul” oferit de Guvern, acei 50 de bani, înseamnă doar o picătură rezolvată într-un rezervor de probleme.

Chiar și așa, Guvernul de 50 de bani refuză cu încăpățânare să reducă TVA-ul și accizele la carburanți, așa cum a propus USR încă din februarie, în timp ce aleg să supra-taxeze și să impună condiții mai exigente micilor antreprenori și întreprinzători. Pe scurt, vor bani și taxe dar doar de la cei pe care-i consideră mici, arătând că interesul față de cetățeni e nul. Pardon, de fix 50 de bani’’, a semnalat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here