AJOFM Dâmbovița: Stimulente pentru angajarea elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei!

0
212

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dâmbovița reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă (valoarea indicatorului social de referință, actualizată în 2022 este de 525,5 lei).

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:

  1. a) unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;
  2. b) unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Dâmbovița, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şistudenţilor.

Nu beneficiază de stimulentul financiar:

– angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi;

– angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Pentru obținerea de informații suplimentare, angajatorii interesaţi se pot adresa AJOFM Dâmbovița:

  • telefon 0245/620635, 0245/ 9615932;
  • e-mail: ajofm.db@anofm.gov.ro;
  • site-ul anofm.ro.

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here