Proiect important pentru infrastructura de apă și apă uzată din orașele Titu și Răcari semnat la Compania de Apă! Sunt vizate și comunele limitrofe!

0
177

Astăzi, la sediul Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița, a fost semnat contractul de proiectare și execuție de surse de apă, rezervoare, stații de clorinare, stații pompare și aducțiuni pentru orașele Titu și Răcari, dar și pentru comunele Conțești, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești, Slobozia Moară și Produlești.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan valoarea acestuia este de aproximativ ?.???.??? ?? ????, iar cele mai importante lucrări care se vor desfășura pe acest lot sunt:

-extinderea și reabilitarea frontului de captare Braniștea;

-construcția stației de pompare și a aducțiunilor pentru transmiterea apei din gospodăria de apă Titu în gospodăriile de apă Conțești, Colacu, Răcari, Ciocănești, Slobozia Moară, Pitaru și Lungulețu.

-lucrări de reabilitare, extindere și integrare în sistemul SCADA a obiectelor din gospodariile de apă, lucrări de reabilitare și extindere a gospodăriei de apă Produlești;

-reabilitarea a 10 puțuri existente și forarea a 5 puțuri noi în zona frontului de captare Braniștea;

-reabilitarea, extinderea și construirea de gospodării de apă;

-conducte noi de aducțiune.

,,Totodată, în perioada următoare, vom semna contractele și pentru celelalte loturi care fac parte din acest uriaș proiect pentru județul Dâmbovița. Documentațiile sunt pregătite, iar proiectul își urmează cursul normal. Vă reamintesc că lotul pentru care astăzi a fost semnat contractul de proiectare și execuție face parte din cel mai mare proiect cu fonduri europene din Dâmbovița, Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, care se ridică la aproape ???.???.??? ?? ????. De acesta vor beneficia cetățenii din 52 de localități dâmbovițene și Consiliul Județean Dâmbovița.

Principalele investiții în sectorul de alimentare cu apă sunt:

-300 de km rețele noi de apă potabilă și reabilitare altor 60 de km;

-extinderea și reabilitarea a 198 km de conducte de aducțiune;

-construirea a 8 stații de tratare;

-reabilitarea a 11 rezervoare de înmagazinare a apei;

-construirea a 17 rezervoare de înmagazinare a apei potabile.

În sectorul epurării apelor uzate se au în vedere:

-înființarea și extinderea a 448 km rețea de canalizare;

-construirea a 2 stații noi de epurare a apelor uzate și extinderea altor 7;

-133 de km de conducte colector transfer/refulare sub ’’, a transmis președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here