Președintele CJD, Corneliu Ștefan a luat parte la cea de-a 150 – a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor!

0
179

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a participat, timp de două zile, la cea de-a 150 –a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor, alături de colegii din Delegația României la CoR. Potrivit acestuia, pe lângă aspectele pur organizatorice s-au purtat discuții intense pe marginea unor subiecte care privesc viitorul întregului ansamblu al Uniunii Europene.

,,Amintesc aici revizuirea Directivei privind performanța energetică a clădirilor, soluțiile necesare pentru găzduirea refugiaților ucraineni, dar și implicațiile acestora asupra fondurilor de coeziune. Nu în ultimul rând, în perspectiva reducerii emisiilor de CO2, s-au făcut și primii pași pentru identificarea de soluții care să vină în sprijinul regiunilor ce depind de industria autovehiculelor.

De asemenea, am participat la o întâlnire cu doamna ambasador extraordinar și plenipotențiar Iulia-Raluca Matei, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, subiectul principal fiind prioritățile delegației României și proiectele comune care urmează a fi susținute la nivelul acestui for. Sunt măsuri care își vor pune amprenta asupra viitoarelor politici europene, iar delegația din care fac parte va avea, întotdeauna, un rol important în adoptarea acestora’’, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here