“Copiii muntelui” Dâmbovița, proiect-pilot pentru educarea tinerelor generații

0
198

Un mediu mai curat, cetățeni mai responsabili și activități organizate în comun. Acestea sunt obiectivele unui proiect-pilot inițiat de structurile cu atribuții în protejarea naturii, în parteneriat cu Jandarmeria Dâmbovița.

Prima întâlnire de lucru a fost organizată, joi, 30 iunie a.c., de Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița, la sediul Direcției Silvice.

Proiectul-pilot este inițiat împreună cu Asociația Montană Carpați.

La debutul activității, colonel Matei Viorel, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița a precizat faptul că scopul proiectului “Copiii muntelui” constă în educație montană și de mediu pentru tinerele generații. Astfel, prin contribuția partenerilor, copiii aflați în tabere școlare din județul Dâmbovița pot avea oportunitatea de a participa prin intermediul instituțiilor de învățământ la activități practic-educative, structurate pe mai multe zile.

În urma lecțiilor teoretice și practice prezentate de jandarmii montani, salvamontiști și specialiștii în protejarea mediului, copiii vor avea ocazia să-și însușească noțiuni teoretice despre natură și munte, dar și să exploreze zona montană și habitatele naturale ale Bucegilor.

Primele activități de educație montană și de mediu se vor desfășura, începând cu data de 18 iulie a.c., în tabăra școlară Căprioara.

Acestui demers s-au alăturat și alte instituții, precum: Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Administrația Parcului Natural Bucegi, Direcția Silvică Dâmbovița și Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here