Conflict de muncă încheiat… la SC Municipal Construct SA! Sindicatul ,,Valahia’’ Târgoviște a căzut la pace cu conducerea societății pentru drepturile salariaților!

0
484

Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu anunță, prin intermediul unei informări, încheierea conflictului de muncă de la SC Municipal Construct SA. Sindicatul Valahia a semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivelul acestei societăți în următoarele condiții:

– începând cu luna iunie 2022 se vor acorda tichete de masă un valoare de 20 lei/zi;

– începând cu luna iunie salariile vor creste cu 8,64 % iar în luna ianuarie 2023, salariile se vor indexa cu inflația în procent de 100%, inflație aferentă lunilor mai 2022 – noiembrie 2022;

– contract colectiv de muncă încheiat pentru o perioada de un an de zile;

– salariul minim la nivelul societății va fi de 3725 lei începând cu luna iunie 2022;

– orele suplimentare se vor plăti cu spor de 100% în următoarele 30 de zile de la efectuarea lor;

– subvenția pentru biletele de odihnă si tratament în valoare de 1450 lei/an;

– prime de Vacanță, Paște și Crăciun în valoare de 500 lei/an ;

– amenajarea vestiarele cu dușuri și toalete în decurs de un an de zile;

– păstrarea celorlalte prevederi din vechiul CCM ( plăți compensatorii în caz de disponibilizare, concediu de odihnă între 20 și 30 de zile, functie de vechimea în muncă, zi liberă plătită pe 20 iulie de ziua gospodarului etc.).

,,Sindicatul Valahia mulțumește salariaților care au intrat în grevă de avertisment, cu respectarea prevederilor legale! Greva este un exercițiu democratic și un mijloc prin care salariații stabilesc un cost corect al forței de muncă! Conducerea Sindicatului Valahia își asuma rezultatul negocierii colective și apreciază efortul făcut de conducerea societății pentru ca salariații sa beneficieze de drepturile negociate începând cu luna iunie 2022!’’, a precizat liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here