Distribuie articolul

Prin repornirea combinatului metalurgic de la Târgoviște, Grupul Beltrame, care a achiziționat activul funcțional de la COST, va asigura începând de anul viitor cel puțin jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri! Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, care vizitat astăzi hala de producție, spune că veștile sunt excelente pentru industria dâmbovițeană, poate cele mai bune din ultimele trei decenii.

,,După achiziționarea Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște la începutul anului, Grupul Beltrame a început ieri producția de oțel beton la Târgoviște, dar și în România, în același timp, la noi în țară neexistând o altă unitate de producție de acest tip.

Planul de investiții al producătorului presupune un aport financiar de aproximativ 500.000.000 euro, conturându-se astfel poate cea mai mare investiție din judeţul Dâmboviţa de după Revoluţia din decembrie 1989 și realizarea uneia dintre cele mai moderne capacități de producție a oțelului din Europa.

În acest context, în anul 2023 fabrica din Târgoviște va asigura jumătate din necesarul intern de oțel-beton pentru construcții, reducând într-o măsură considerabilă dependenţa României de importuri.

Sunt vești excelente pentru industria dâmbovițeană, poate cele mai bune din ultimele 3 decenii, în condițiile în care, o infuzie de capital de câteva sute de milioane de euro, va reașeza orașul nostru pe harta metalurgiei europene, iar producătorul de oțel va redeveni principalul pion al economiei locale, cu beneficii multiple, de la crearea locurilor de muncă, de ordinul miilor, atât directe, cât și indirecte, până la recâștigarea unui mare contribuabil la bugetul local’’, a menționat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.


Distribuie articolul