Competiție națională de înot la Târgoviște! Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație participă la faza finală a Campionatului Național de Cadeți de la Târgoviște!

0
299

Timp de cinci zile, în intervalul 22-26 iunie, se desfășoară la Complexul Turistic de Natație de la Târgoviște faza finală a Campionatului Național de Cadeți, având la start aproximativ 400 de sportive. Fosta campioană olimpică la înot, Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație s-a aflat astăzi la Târgoviște, la Bazinul de Înot, unde a luat parte alături de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan la conferința de presă dedicată acestui eveniment important.

,,După Cupa României, unde David Popovici și-a făcut încălzirea pentru Campionatul Mondial de la Budapesta, competiție la care a uimit planeta prin cele două medalii de aur, bazinul olimpic din Târgoviște găzduiește un nou concurs important din calendarul Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. A devenit o tradiție ca în fiecare vară să se desfășoare la Complexul Turistic de Natație faza finală a Campionatului Național de Cadeți, având la start aproximativ 400 de sportivi.

Timp de cinci zile, în intervalul 22-26 iunie, concurează la Târgoviște cei mai buni înotători din România la masculin (12-14 ani) și feminin (12-13 ani). Competiția cuprinde 9 reuniuni, 4 programate dimineața, începând cu ora 9.30, iar 5 dintre ele având startul la ora 17.00. Printre primii medaliați se numără și David Neacșu (14 ani), sportiv legitimat la CSM Târgoviște, care a obținut argintul în proba de 100 m liber (timp 00:56.10).

Înotătorul coordonat de prof. Gheorghe Tzitzeclis a repetat performanța de anul trecut, urcând din nou pe podiumul național. Ne-am bucurat și de prezența la competiție a Cameliei Potec, fostă campioană olimpică și actual președinte al FRNPM, căreia doresc sa îi mulțumesc în mod deosebit pentru sprijinul acordat natației târgoviștene, dar și, în egală măsură, pentru rezultatele senzaționale înregistrate în aceste zile de natația românească!

 Mai adaug un singur lucru, David Popovici, în urmă cu aproximativ două săptămâni, concura la Cupa României aici la Târgoviște și care a participat la foarte multe ediții de campionat național de cadeți, ediții organizate la Târgoviște. Așa că putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul târgoviștean.

Avem rezultate bune la natație, la Târgoviște… Încet-încet, având o bază bună și condiții de antrenament bune, se naște ușor-ușor și performanța, chiar dacă municipiul Târgoviște, în urmă cu vreo 10 ani, nu spunea foarte multe pe harta înotului românesc’’, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

,,Mesajul meu este clar. Sunt aici în primul rând în semn de mulțumire pentru tot sprijinul pe care l-am primit aici la Târgoviște, pentru faptul că aici există condiții minunate și pentru faptul că am găsit această deschidere de a face performanță, de a organiza competiții, campionate naționale și de a nu spune niciodată nu atunci când vorbim despre înot. Este adevărat în momentul de față înotul este pe buzele tuturor.

David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României în momentul de față și da, pot să spun că toate lucrurile construite până acum, de la organizarea de campionate naționale, de la cantonamente, de la deschiderea oamenilor de natație din întreaga țară și mai ales aici, de la Târgoviște, au dus la rezultatele lui David Popovici și ale natației românești.  Este foarte important să organizăm competiții pentru copii. De la aceste competiții putem face selecția și putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile naționale’’, a menționat președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here