Distribuie articolul

Mâine, 17 iunie, Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență va fi prezent în municipiul Moreni, în parcarea Kaufland.

Începând cu ora 09:00 și până la ora 16:00, cetățenii sunt așteptați să participe la prima activitate de instruire în cadrul acestui centru mobil din judetul Dâmbovița, durata unui ciclu de instruire fiind de 30 minute, sub atenta îndrumare a personalului din cadrul ISU Dâmbovița.

Cetățenii pot învăța astfel, în timp real, cum pot evita și mai ales cum să se comporte la apariția unei situații de urgență în propria locuință.

În cadrul centrului se pot simula situații precum cutremur, fenomene meteo extreme sau un incendiu folosind “flăcări digitale”.

Toți cei care vin vor avea parte de un nou tip de învățare, prin care toți participanții să conștientizeze riscurile, să prevină apariția unor accidente și să știe să acționeze în timp util, pentru a-și salva viața și bunurile.

***

INFO BACKGROUND

Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență este achiziționat de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Fundația pentru SMURD și este pus la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Prin obiectivul său de formare a populației, Centrul mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situații de urgență, incendii sau chiar cutremur. Centrul este construit într-o configurație de semiremorcă, fiind complet autonom.

Folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia, Centrul Mobil este conceput astfel încât să poată asigura o învățare experențială prin deplasarea acestuia în diverse locuri din țară, crescând astfel accesibilitatea întregii populații la acest tip modern de învățare.

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Distribuie articolul