La Târgoviște se construiește…,,una dintre cele mai moderne autogări din țară’’!

0
135

Prima autogară publică construită în municipiul Târgoviște după 1989 se apropie cu pași repezi de finalizare! Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a inspectat astăzi stadiul lucrărilor și a susținut o conferință de presă în teren. Acesta a fost însoțit de viceprimarul Târgoviștei, Cătălin Rădulescu și de  administratorul public Gabriel Boriga. Noua autobază, situată pe Calea Ialomiței, este finanțată cu ajutorul fondurilor europene și are dimensiuni impresionante, respectiv o suprafață de aproximativ 17.000 mp., suprafața construită desfășurată fiind de 3.574 mp., incluzând și o hală de garare pentru 40 de autobuze.

„Suntem pe unul din șantierele administrației publice locale târgoviștene, mai exact pe Calea Ialomiței, aici unde este construită una dintre cele mai moderne autogări din țară, pot să spun lucrul acesta cu certitudine. Este autogară, depou, pentru 40 de autobuze plus sediul transportatorului local al municipiului Târgoviște. Este un proiect foarte important, un proiect cu o valoare de peste 40 milioane lei. Nu cuprinde numai această investiție, ci mai cuprinde construirea a două autogări în zonele de margine a municipiului Târgoviște.

De asemenea, mai cuprinde asfaltarea bulevardelor la care lucrăm în acest moment plus stațiile de autobuz, stații care vor începe să fie aduse luna aceasta și veți vedea că este o diferență importantă față de ceea ce aveam până acum, ca și facilități pentru transportul public local. Așa cum se poate observa, este un transport public local modern, vorbim de la autobuzele care au fost deja achiziționate, continuând cu infrastructura, cu străzi, cu coridoarele de transport, cu stațiile de transport, cu această investiție majoră pe care o avem… autogara.

Nu a mai fost construită după Revoluție nicio autogară publică în municipiul Târgoviște, este prima autogară adevărată care se construiește, este foarte modernă, veți vedea că va avea facilități importante atât pentru activitatea de transport public local, cât și pentru călători. Se construiește autogară cu sală de așteptare, cu info-point, cu peroane de garare, cu parcare și așa mai departe, toate pentru a asigura condiții foarte bune pentru transportul public local în Târgoviște.

Dacă adăugăm acestei investiții și investiția complementară, cu achiziția autobuzelor electrice, proiect deja depus spre finanțare prin PNRR, ne putem face o idee despre cum va arăta transportul public local în Târgoviște și cred că va avea un impact pozitiv, pe de-o parte pe sistemul de transport și condițiile care sunt oferite călătorilor, dar în egală măsură, foarte important, și pe ceea ce înseamnă scăderea cotelor de trafic rutier în municipiu, pentru că unul din obiectivele avute în vedere în momentul în care am accesat banii europeni a fost și acela de scădere a poluării.

Cred că prin cele două proiecte de care am discutat, cu autobuzele electrice care vor deservi zona periurbană, vom reuși să ne atingem acest obiectiv astfel încât să nu mai avem, mai ales în primele ore ale dimineții, un trafic atât de intens la intrările în oraș. Precizez că avem undeva la 13.000 de autoturisme care intră în Târgoviște în intervalul de o oră, o oră și un pic, între 7:15 și 8:30”, a declarat primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here