Deputat Daniel Blaga: ,,Tot mai mulți politicieni se ascund de opinii și mai ales de asumare’’! ,,Îi credem pe cei care își asumă sau pe cei care se eschivează’’?

0
123

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga a reacționat în urma altercației verbale care a avut loc pe holurile Parlamentului între fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode pe tema ,,terfelirii Codului Rutier’’ de către partidele aflate la putere! Cătălin Drulă susține că în urma acestor modificări se încurajează cursele de mașini și șmecherii cu bolizi, care vor face legea pe șosele.

,,Într-o politică curată, n-ar fi nevoie de dialoguri printre blitz-uri și camere pentru ca lumea să afle ce crede cu adevărat un partid politic pe un subiect. Din păcate însă, realitatea ne arată tot mai des faptul că tot mai mulți politicieni se ascund de opinii și mai ales de asumare. De asumarea unor decizii care, să ne înțelegem, privesc comunități întregi și, uneori, pe noi toți. Fără excepție.

Subiectul terfelirii Codului Rutier nu mai e de acum unul nou. A ținut zile întregi prima pagină a publicațiilor iar propunerile PSDNL și UDMR au scandalizat o țară întreagă. Chiar și așa, domnul ministru Bode pare că se află în imposibilitatea de a oferi un răspuns ferm: va susține PNL un astfel de pachet de legi favorabil exclusiv „șmecherilor”? Domnia sa spune că el unul n-o va face. Cu chiu cu vai însă, după numeroase încercări ale lui Cătălin Drulă de-ai cere o poziție fermă. Despre Partidul Național Liberal nu știm însă în continuare nimic, căci domnul Bode se eschivează din nou, chiar și în prezența presei.

Diferența dintre partidele politice e dată adesea de asumarea unor poziții. Diferența dintre politicieni de asemenea. Întrebarea rămâne, mai departe: îi credem pe cei care își asumă sau pe cei care se eschivează? și, firește, îi tragem la răspundere pe cei care au promis, au avut puterea de a face și-apoi s-au făcut că plouă?

LE: Au dat înapoi. Pentru moment au renunțat să distrugă Codul Rutier’’, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here