Distribuie articolul

Parada artiștilor sosiți din țară și din lume, pentru a participa la Festivalul  Internațional al Artelor  Spectacolului ,,Babel’’ 2022, care a ajuns deja la cea de-a –  X –a ediție,  a fost cea mai animată și așteptată manifestare  din prima zi a festivalului pentru că la ea a putut participa cel mai numeros public, cel prezent în stradă!

Aceasta a pornit din Parcul Chindia și a urmat traseul Calea Domnească, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Carol I și s-a oprit în fața Teatrului ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște. Acordurile de fanfară și tobe au răsunat pe străzile Târgoviștei, iar dansurile și costumele viu colorate specifice fiecărei țări i-au încântat pe târgoviștenii prezenți în stradă sau la balcoane. În ajutor au venit și motocicliștii care și-au turat motoarele la maximum dând astfel de veste că a început Babelul.

Târgoviștenii, prezenți în număr mare pe străzile orașului, i-au întâmpinat cu voie bună pe oaspeții de peste hotare veniți din Germania, Franța, Algeria, India, Republica  Moldova, Ucraina, Italia, Scoția, Belgia, Turcia, Coreea de Sud, Kazahstan, care la rândul lor și-au arătat, așa cum știu ei mai bine,  respectul și prețuirea pentru publicul târgoviștean.

În acest an tema Festivalului Artelor Spectacolului Babel este ,,limbaj’’, iar cei care au făcut posibilă organizarea acestui maraton de evenimente culturale sunt Teatrul Municipal ,,Tony Bulandra’’ Târgoviște, Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, dar și câțiva sponsori generoși.


Distribuie articolul