Distribuie articolul

Numeroși credincioși au luat parte, joi, 2 iunie 2022, cu ocazia sărbătorii Înălțării Domnului și a Zilei Eroilor, la ceremoniile de la Catedrala din Târgoviște, oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

După săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinția Sa, însoțit de un sobor de preoți, din care au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Decan și Părintele Prodecan, de la Facultatea de Teologie din Târgoviște, Părintele Secretar Eparhial, precum și Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, a avut loc o slujbă de pomenire pentru toți eroii neamului.

După încheierea ceremoniilor liturgice, s-a mers în procesiune, de la Catedrală spre Piața Tricolorului unde au avut loc: slujba parastasului, săvârșită pentru toți eroii neamului românesc, cuvântările oficiale, depunerile de coroane și defilarea unor militari ai Garnizoanei Târgoviște.

La eveniment au luat parte oficialități județene și municipale, parlamentari, studenţi ai Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, dar și de la alte școli din oraș, precum și preoți și credincioși de la parohii din Târgoviște și din apropiere.

În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a arătat că în centrul mesajului misionar al sărbătorii Înălțării Domnului se află îndemnul la permanentă înnoire și la transformare după chipul Mântuitorului Hristos, nevoia de a promova mesajul de speranță și de credință, de înălțare permanentă dintru cele pământești, de propovăduire a valorilor evanghelice și de transfigurare, pentru a aprofunda civilizația creștină a iubirii. Înaltul Ierarh a amintit de eroii neamului nostru și de toți cei care au contribuit la apărarea și la promovarea valorilor românești și creștine, apărându-le chiar cu prețul vieții, prin jertfa lor, înălțându-se la cele cerești și devenind repere ale neamului și ale patriei noastre.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI


Distribuie articolul