Cardiologul Ovidiu Toni este noul director medical interimar al SJUT! Un tânăr medic urolog, specializat pe intervenții chirurgicale minim invazive endoscopice, s-a alăturat echipei spitalului!

0
227

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), doctorul Claudiu Dumitrescu a anunțat că unitatea medicală a reușit să atragă încă un medic la Târgoviște, respectiv un tânăr urolog, specializat pe intervenții chirurgicale minim invazive endoscopice,  care a început deja să facă minuni la secția de profil a spitalului. Bogdan Podeanu, pentru că așa se numește medicul, este hotărât să rămână la Târgoviște, unde s-a integrat foarte bine în cadrul colectivului. De asemenea, managerul SJUT, dr. Claudiu Dumitrescu a m-ai făcut un anunț important și anume că noul director medical al spitalului este medicul cardiolog, Ovidiu Toni. ,,Bogdan Podeanu este un tânăr coleg urolog care are niște realizări în domeniul intervențiilor endoscopice care nu s-au m-ai făcut până la acest moment la  SJUT. Noi aveam cumpărată aparatura, dar nu aveam medic pregătit pentru a o utiliza. Ca urmare l-am atras, l-am cooptat în echipia noastră, iar medicul a început să opereze în favoarea pacientului dâmbovițean. Noul director medical interimar este doctorul Ovidiu Toni, medic primar cardiolog’’, a declarat managerul spitalului, Claudiu Dumitrescu.

Dorința medicul urolog, Bogdan Podeanu este  ca și la SJUT să se extindă spectrul patologiilor ce pot fi tratate minim invaziv… ,,Sunt medic specialist urolog încadrat la SJUT din luna aprilie 2022 cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. M-am format în București la Spitalul Teodor Burghele  sub îndrumarea profesorului  Jinga și a domunului doctor Iconaru. De asemenea m-am format și în Franța timp de un an și jumătate, dar am hotărât să mă întorc în țară, m-am hotărât să vin la Târgoviște să fac echipă cu doctorii Bacalîm și Husein pentru a încerca să efectuăm tratamentul modern al principalelor patologii urologice. Ce facem în prezent? Din aprilie efectuăm cu succes intervenții chirurgicale minim invazive endoscopice, pe canal, așa cum știu pacienții, în boli precum hipertrofia benignă de prostată, adică pacienții care urinează greu în ciuda tratamentului maximal medicamentos sau pacienții care suferă de tumori vezicale. Avantajul metodei constă într-un timp de spitalizare mai scurt, într-o vindecare și recuperare a pacientului în post operator mai rapidă pentru ca el să se întoarcă la activitățile lui cotidiene.

Acest lucru a fost posibil printr-o comunicare strânsă cu personalul medical și paramedical întrucât aceste intervenții chirurgicale minim invazive necesită o asistență diferită postoperatorie, față de chirurgia clasică. Pe această cale vreau să mulțumesc personalului  din compartimentul de urologie și din blocul operator care a fost deschis la nou. Ce ne propunem să face în viitor? În viitor sperăm ca, având susținerea d-nului manager, a d-nului director medical, a Consiliului Județean Dâmbovița, să reușim să extindem spectrul patologiilor ce pot fi tratate minim invaziv la SJUT prin achiziționarea de aparatură specifică, de instrumente noi… În felul acesta vom putea trata de exemplu colicile renale, retractare la tratamentul medicamentos sau litiaza de aparat urinar. Sunt convins că, împreună, doar în echipă, putem să reușim să facem toate aceste lucruri în beneficiul pacienților din județul Dâmbovița.

M-am născut în Videle, județul Teleorman, am făcut facultatea la București, unde am și lucrat, am ales Târgoviștea pentru că am auzit că există aparatură aici și nu o folosește nimeni și am vrut să vin să dau drumul la treabă. M-am întors în România din Franța pentru familie, pentru că din punct de vedere social este mai bine aici, iar din punct de vedere medical mă simt mai împlinit… Pentru mine medicina nu este doar un job, este o vocație și mi se pare că pacienții de aici beneficiază mai mult decât ar fi beneficiat pacienții din Franța unde sistemul medical s-a extins și în zonele periferice, spre deosebire de România unde în provincie încă intervențiile chirurgicale urologice lipsesc. Intenționez să rămân și să mă mut la Târgoviște, dacă nu la Târgoviște măcar în zonă’’, a declarat tânărul medic urolog, Bogdan Podeanu la conferința de presă de la SJUT.

Directorul medical, Ovidiu Toni l-a asigurat pe noul coleg de tot sprijinul său… ,,Vreau să-l felicit că a ales să vină la Târgoviște și să-i spun că are toată susținerea noastră și dacă are colegi… îi așteptăm pe toți, pe toate specializările, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru că avem mare nevoie de personal’’, a completat directorul medical Ovidiu Toni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here