Deputat Daniel Blaga: Despre angajările şi achiziţiile “cu cântec”… de la Primăria Vlădeni!

0
222

Primărița din comuna Vlădeni, Maria Poșircă a intrat din nou în colimatorul deputatului USR Dâmbovița, Daniel Blaga! De data aceasta, reprezentanta UAT Vlădeni este acuzată că face ,,angajări și achiziții cu cântec’’, iar informația vine chiar din interior, adică de la consilierul local USR, Joița Andrei.

,,Doamna Poşircă Maria, primarul comunei Vlădeni, între angajări şi achiziţii “cu cântec”. Parcă am fi într-un serial tragi-comic, în comuna Vlădeni. Iar dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs. Aflăm de la colegul meu, Joița Andrei, consilier USR în cadrul Consiliului Local Vlădeni, că instituţia condusă de doamna primar Poşircă Maria dă bani publici cu nemiluita. Şi pe angajări, dar şi pe contracte de achiziţii fără noimă.

Pe scurt, Primăria Vlădeni angajează un consilier pe Achiziţii Publice. Necesar, am spune mulţi. Nu la fel de necesară vedem însă achiziţia aceleiaşi primării pentru servicii de consultanţă în domeniul, v-aţi prins, achiziţiilor publice! Cum? Da, da, angajăm şi consilierul, dar nu prea vrem să îl punem la treabă, aşa că îl cam scutim de obligaţii şi îi dăm sarcinile unei societăţi. Pe bani, evident. Nicio supărare pe consilierul abia angajat. Şi la el salariul merge, nene…’’, a semnalat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

Joița Andrei:,,Strategia Primăriei Vlădeni: Plătim salarii și luăm și consultanță, că doar nu sunt banii noștri!

,,Primăria Vlădeni a achiziționat în data de 18.04.2022 servicii de consultanță în domeniul achizițiilor publice în valoare de 15.000 Ron, în condițiile în care pe data de 22.03.2022 a fost ocupată funcția publică de consilier achiziții publice. Doamna Ramona Oprea este noul consilier achiziții publice, fost administrator public, devenit acum funcționar public cu drepturi depline.

Am studiat cu atenție atribuțiile postului doamnei Ramona Oprea și descrierea serviciilor contractate și am observat că atribuțiile noului funcționar se suprapun peste serviciile oferite de firma de consultanță. Cum este posibil să mai plătim servicii de consultanță în condițiile în care îi plătim și un salariu doamnei Ramona Oprea, noul consilier achiziții publice, care a obținut funcția corect, prin concurs, rezultând că are competența necesară să întocmească un caiet de sarcini?

Am sesizat Curtea de Conturi pentru că doresc ca banii publici aferenți costului contractării serviciilor de consultanță în domeniul achizițiilor publice să fie recuperați dacă se constată că au fost folosiți necuveni’’, a semnalat Joița Andrei, consilier local USR în cadrul CL Vlădeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here