Ministerul Fondurilor Europene face angajări masive! Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga le consideră ,,posturi noi pentru clientela de partid’’!

0
167

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga este revoltat de ceea ce se întâmplă la Ministerul Fondurilor Europene unde urmează să se facă noi angajări… Parlamentarul este ferm convins că cele  536 de posturi vor fi oferite ,,clientelei de partid’’ și astfel ministerul va ajunge la un număr total de 1400 de posturi ocupate.

,,Noi sinecuri sau cum a transformat Coaliția Sărăciei un PNRR „servit pe tavă” într-un nou mod de a angaja „pe cumetrie”. În momentul în care și-a asumat să creioneze cel mai important proiect din istoria recentă a României (proiect pe care l-a și livrat cu brio de altfel, la timp), Cristian Ghinea a optat, după îndelungi consultări și analize, să înființeze o direcție nouă, dedicată exclusiv PNRR, formată din 75 de persoane. Nu erau însă oameni noi angajați în aparatul și așa extrem de stufos al Statului ci profesioniști aduși din alte structuri ale Ministerului pe care îl conducea. Cu toate acestea, un imens scandal mediatic a izbucnit atunci, alimentat întocmai de către actualul ministru, Marcel Boloș. E important însă să rețineți două aspecte: Acest număr, 75, precum și faptul că Direcția nou creată NU a implicat cheltuieli sau resurse suplimentare.

În acest moment, cu o primă tranșă de 4 miliarde „acontată” deja de către țara noastră și cu toate premisele create pentru ca sumele să fie și mai mari în perioada următoare, alături de un întreg proiect atent creionat, PSDNL s-a gândit că-i totuși timpul să facă ceea ce știe mai bine: să ofere posturi noi „clientelei de partid”. La urma urmei, dacă tot e „rost” de sume atât de mari de bani, de ce să nu „pice” câte ceva și acolo unde „trebuie”. Astfel, nu mai puțin de 536 de noi persoane ar putea să fie angajate de către Marcel Boloș, conform propunerii sale de astăzi. Aparatul ministerului pe care-l conduce ar ajunge astfel la peste 1400 de posturi ocupate.

Altfel, „fumigenele” vor continua, sunt convins. Realitatea însă e una singură: un om a livrat, alegând să nu angajeze alte 75 de persoane ci să restructureze pur și simplu un minister. Un altul, continuă să angajeze pe bandă rulantă, din motive „necunoscute”. De asemenea, un om a livrat. Celălalt s-a mulțumit să împrăștie fake news pe la televiziuni. C-așa-i în Coaliție: vorba multă… sărăcia noastră. A tuturor’’, a semnalat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here