Distribuie articolul

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga nu a lăsat să treacă nemarcată Ziua Mondială a Presei Libere! Parlamentarul dâmbovițean recunoaște că munca pe care o fac jurnaliștii nu-i una simplă, motiv pentru care, susține acesta, ,,a patra putere în Stat” trebuie ajutată să-și practice liberă munca… și fără interferențe.

,,Ultimii ani ne-au demonstrat din plin nevoia de informare corectă și faptul că aceasta poate salva chiar vieți. Multe. De Ziua Mondială a Presei Libere, e important astfel să privim către mass media cu recunoștință, înțelegând că democrația nu poate să reziste fără jurnalismul de calitate. Misiunea presei nu-i una ușoară.

Pe lângă deontologie și obiectivism, informarea în timp real a cetățenilor nu-i tot timpul ferită de riscuri, cu atât mai puțin în această perioadă. „A patra putere în Stat” trebuie astfel ajutată să-și practice liberă munca, fără interferențe.

Chiar și-atunci când ceea ce rămâne scris ar putea să supere. Pentru că, în lupta aceasta cu fake-news-uri odioase, „construite” de-o anumită putere estică spre exemplu și care pozează doar în „media” reală, presa liberă rămâne un aliat crucial, nu doar important’’, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.


Distribuie articolul