MESAJUL PREFECTULUI DE ZIUA VETERANILOR DE RĂZBOI

0
275

”Distinși veterani de război,  

Vă transmit mulțumirile întregului Guvern și ale întregii societăți pentru tot ceea ce aţi făcut pentru Patrie şi pentru poporul român!

Astăzi, mai mult ca oricând, vocea dumneavoastră trebuie să fie auzită. Trăirile domniilor voastre trebuie să fie punctul de plecare pentru fiecare lecție predată în școli și universități.

Dacă nu erați dumneavoastră, soarta noastră ar fi fost alta. Ați plătit un preț foarte mare pentru libertatea noastră.

În urma cu trei luni nimeni nu ar mai fi crezut că ororile unui război vor putea fi atât de aproape de frontiera României.

În aceste zile nu citim istoria ca pe ceva care este departe și care nu ne poate afecta, ci, dimpotrivă, o privim cu neliniște și luare de seamă.

Cred că cea mai importantă lecție pe care o putem învăța de la domniile voastre, veteranii celui de-al Doilea Război mondial este lecția de omenie.

Să apreciem viața, normalitatea, să respectăm demnitatea fiecărui om și să ne implicăm, fiecare la locul său de muncă, dar și în viața publică, pentru a face o societate mai bună.

Românii au demonstrat în aceste două luni de conflict din Ucraina că sunt solidari, că știu să ajute și s-au implicat în acțiuni umanitare. Dâmbovițenii și-au deschis și ei casele și inimile pentru refugiații din Ucraina. Acest fapt îmi spune că lecția predată de veteranii noștri este bine interiorizată de fiecare dintre noi.

Vă rog să nu încetați să vă spuneți povestea în rândul tinerilor.

 Avem atât de mare nevoie de conservarea unei memorii vii, pentru ca noua generație să-și regăsească drumul către propria identitate și prin trăirile și faptele dumneavoastră de vitejie și omenie.

Dragi veterani,

vă urez sănătate și viață lungă alături de cei dragi!

La mulți ani!”

(Prefect, Claudia GILIA)

 

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here