Deputat Daniel Blaga: Despre tichetele pentru rechizite și îmbrăcăminte acordate copiilor din mediul defavorizat!

0
179

Deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga, președintele acestei formațiuni politice aduce în atenția opiniei publice unul dintre proiectele principale ale USR care viza suportul acordat copiilor din mediul defavorizat, astfel încât aceștia să-și poată continua studiile. Problema semnalată de parlamentarul dâmbovițean este că numărul elevilor care trebuia să beneficieze de acest program… s-a redus considerabil.

,,În 2020, unul dintre proiectele principale ale USR viza suportul acordat copiilor din mediul defavorizat, astfel încât aceștia să-și poată continua studiile. Pachetul de măsuri făcea parte dintr-un proiect amplu, având ca scop stoparea fenomenului de abandon școlar din România. În același an, Guvernul Orban anunța cu surle și trâmbițe tichete de câte 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte. Un gest firesc, natural, pe care-l doream cu toții transformat cât mai curând în realitate. De aici încolo însă, diferența dintre „promisiuni” și realitate avea să se dovedească uriașă.

În decembrie 2020, după Alegerile Parlamentare câștigate chiar de către PNL, Partidul Național Liberal își amâna propria măsură. Justificarea? „Au greșit numărul elevilor eligibili” iar suma alocată programului se dovedea a fi insuficientă. O lună mai târziu, după ce ocupă poziția de ministru, Cristian Ghinea găsește „schema” cu fonduri insuficiente. În plus, mai multe prefecturi, controlate de către PNL și PSD, se opun implicării în proces. Chiar și așa, colegul meu reușește nu doar să deblocheze circuitul birocratic gândit de către PNL (tichetele urmând a merge, în această nouă versiune, direct către școli) dar și să obțină o finanțare suplimentară de la Comisia Europeană pentru ca numărul de beneficiari să crească de la 259.000 la 431.000 de copii.

La scurt timp, USR e obligat de către Florin Cîțu să iasă de la guvernare însă acest proiect nu mai trebuie decât implementat, toate problemele fiind remediate. Chiar și așa, în aprilie 2022, 100 de milioane de lei rămân nefolosiți iar 180.000 de copii rămân abandonați. Coaliția PSDNL decide ca doar 257.000 de copii să primească tichetele, cu o întârziere de un an, la care se mai adaugă unul din momentul „promisiunii”. Restul copiilor? Aparent nu e problema celor care Guvernează acum România…’’, a precizat deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here