Corneliu Ștefan, președintele CJD: ,,Cinste și onoare, Veteranilor de Război și Eroilor noștri!’’

0
384

Ziua veteranilor de război a fost sărbătorită astăzi, în incinta UM 02492, la Monumentul Eroilor, în cinstea celor care au luptat sub drapelul românesc pentru libertatea și independența poporului român.

Și astăzi, cu mândrie, poartă pe piept Ordinul Coroana României, Medalia Virtutea Militară sau Ordinul Crucea Comemorativă a celui de-al II-lea Război Mondial.

Cinste și onoare domnului colonel Lemnaru Eugen, născut în 1921! La 23 de ani, lupta pentru apărarea orașului Ploiești și era rănit în ofensiva de râul Hron.

Cinste și onoare domnului colonel Bârdeș Nicolae, născut în 1925! La 19 ani, în grad de elev sergent, participa la luptele de la Băneasa.

Cinste și onoare domnului maior Georgescu Dumitru, născut în 1922! La 22 de ani era pușcaș și avea gradul de soldat pe front în 1944!

Cinste și onoare domnului maior Georgescu Dumitru, născut în 1924! Pușcaș și gradul de soldat pe front în 1944, la 20 de ani!

Cinste și onoare domnului maior Stuparu Ștefan, născut în 1923. Avea 21 de ani, iar în august 1944 avea funcția de genist și gradul de soldat!

Cinste și onoare domnului maior Barbu Ștefan, născut în 1918! În 1944, la 26 de ani, participa pe front cu gradul de soldat, funcția de pușcaș!

Ce ar mai putea fi de spus? Cum am putea să le mulțumim pentru tot ceea ce au făcut pentru noi? Orice am face, nu va fi suficient în fața faptelor lor.  Dumnezeu să le dea sănătate și zile liniștite tuturor! Cinste și onoare, Veteranilor de Război și Eroilor noștri!

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here