Distribuie articolul

În perioada 18 – 25 aprilie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 56 evenimente: 17 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 3 incendii de vegetație, 12 acţiuni la accidente rutiere, 8 acţiuni pentru asistența persoanelor şi 24 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de persoane, salvări animale etc.). De asemenea, echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 245 de cazuri medicale.

În prima și a doua zi de Paște, echipajele de pompieri au acționat la 11 evenimente: 4 incendii la gospodăriile populaţiei, 2 incendii de vegetație, 2 accidente rutiere și 3 acţiuni pentru asistența persoanelor. Totodată, echipajele SMURD au fost solicitate și au acordat asistență medicală de urgență în 75 de cazuri medicale.

În Noaptea de Înviere, echipaje de pompieri și inspectori de prevenire a asigurat măsurile de prevenire a incendiilor în 13 locații, catedrala mitropolitană, biserici și mănăstiri unde cetățenii au fost prezenți în număr marela această sărbătoare a creştinătăţii.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 56 misiuni de recunoaștere, 14 acțiuni de informare în localitățile din raioanele de intervenție, 2 exerciții cu forțe în teren la operatori economici pentru antrenamentul forțelor de intervenție, precum și 33 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

 

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Distribuie articolul