Daniel Blaga, deputat USR Dâmbovița: ,,Adio cozi, hârtii și dosare cu șină fără sens sau cum digitalizăm în mod real România, proiect cu proiect!’’

0
193

Veste bună dată de deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga! Acesta a anunțat  că proiectul de lege privind interoperabilitatea instituțiilor a fost depus oficial astăzi în Parlament și, dacă parlamentarii vor acționa cu bună credință, va reprezenta o simplificare extraordinară a modului în care vor fi livrate serviciile statului, ,,ajutându-te în mod direct, în repetate rânduri, și pe tine!

Poate suna ușor confuz, dar „Legea Interoperabilității” are la bază o idee extrem de simplă. Concret, fiecare persoană va trebui să depună „la un ghișeu” informații și documente numai o dată. O singură dată! Atât! Ulterior, fiecare instituție va fi obligată să caute toate datele tale (sau ale oricărui alt cetățean) prin intermediul unui registru (reglementat de asemenea), scăpându-te de grija xeroxurilor sau ale „infamelor” dosare cu șină.

Practic, după ce vei figura în baza de date, vei putea rezolva orice problemă online (o înmatriculare auto, spre exemplu) din doar câteva click-uri sau vei putea fi servit la un ghișeu fizic fără să mai trebuiască să te pregătești cu zeci de documente. Așa cum ar trebui de altfel să fie firesc, în 2022. În plus, pentru transparență completă, vei putea vedea în timp real ce Instituții au vizualizat informații despre tine, vei economisi mult timp și vei fi de asemenea în siguranță, căci proiectul prevede o serie de măsuri cibernetice pentru ca datele tale să NU poată fi văzute de către terți.

Chiar dacă sunt unul dintre inițiatorii principali ai acestui proiect, alături de colegii din comisia IT aș vrea ca felicitările să fie îndreptate către Sabin Sărmaș și Diana Buzoianu, cei doi parlamentari care au muncit neîntrerupt pentru ca românii să se poată bucura de instituții publice de nivel european și de secol 21.

O ultimă precizare, forma finală a acestui proiect legislativ este este efortul comun al colegilor din Comisia de IT și al membrilor din Law and Technology Lab, dar ea cuprinde și toate sugestiile relevante venite din partea instituțiilor publice și a mediului privat, primite pe tot parcursul consultării publice. Se poate! Continuăm!’’, a transmis deputatul USR Dâmbovița, Daniel Blaga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here