Prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia: „În perioada sărbătorilor pascale, toate instituțiile județene vor fi în stare de „alertă” și se vor afla pe teren pentru prevenție și ajutor în caz de urgență

0
340

Astăzi, 19 aprilie 2022, Prefectul Județul Dâmbovița a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții instituțiilor județene care au atribuții în gestionarea sărbătorilor pascale.

La ședință au fost prezenți:

  • Sandu Tolea, Director în cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA);
  • Comisar-șef Mariana Vlad din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC);
  • Comisar-șef Claudiu Adrian Antofie din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ);
  • Viorel Matei din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ”Mircea cel Bătrân” (IJJ);
  • col. Cristian Claudiu Florea din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Basarab I” (ISU).

La ședință au participat, alături de prefect, subprefecții Ioan Corneliu Sălișteanu și Adrian Chițescu.

Prefetul Județului a apreciat faptul că există deja formate echipe mixte de control din care fac parte reprezentanți ai DSVSA, IPJ și CJPC și care derulează în săptămâna 18-23 aprilie a.c. activități de control și de supraveghere a condițiilor de desfacere și comercializare a produselor alimentare, precum și activități pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine publică. În același timp, medicii veterinari vor efectua, în această perioadă, mai multe controale în piețele agroalimentare și magazinele de profil din județ. De asemenea, în cadrul DSVSA este asigurat serviciul de permanență. Cetățenii sunt încurajați să sesizeze neconformitățile apelând următorul număr de telefon: 0372 737 818.

În același context,CJPC Dâmbovița, va desfășura activități de verificare a produselor specifice perioadei ce vor fi comercializate în centrele comerciale și piețe publice. Aceștia vor inspecta calitatea produselor, modul de depozitare, etichetarea și informarea cetățenilor cu privire la aceste aspecte. Polițiștii vor fi prezenți cu precădere în zonele aglomerate, tocmai pentru a limita situațiile de risc. Inspectoratul de Poliție are efectivele necesare pentru asigurarea și/sau menținerea ordinii și liniștii publice pe toată perioada desfășurării evenimentelor dedicate sărbătorilor pascale. IJJ Dâmbovița va avea alocate dispozitive importante de jandarmi pe parcursul tuturor evenimentelor care se vor derula în Săptămâna Mare și în noaptea Învierii.

În cadrul ședinței de lucru, reprezentantul ISU Dâmbovița a informat Instituția Prefectului că au fost demarate controale de prevenire a situațiilor de urgență în lăcașurile de cult frecventate de foarte mulți participanți. Zilnic, peste 130 de pompieri vor fi prezenți în 12 zone, în proximitatea lăcașurilor de cult, inclusiv în noaptea de Înviere, fiind pregătite, în acest sens, autospeciale și ambulanțe. Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, a amintit tuturor participanților că în această perioadă sunt în desfășurare și alte două evenimente mari și că atenția instituțiilor responsabile trebuie îndreptată și către acestea. Este vorba de –evenimentul „Calea Luminii” care va avea loc joi, 21 aprilie, începând cu ora 19.00, în Piața Mihai Viteazul din zona Mitropoliei Târgoviște și de „Olimpiada Națională de Limba și Literatura română”, care se desfășoară în perioada 18-22 aprilie 2022.

În același timp, Prefectul face apel la populație să cumpere produse alimentare doar din spații autorizate și unități care îndeplinesc toate condițiile pentru comercializarea lor. Să fie atenți în noaptea de Înviere unde-și parchează mașinile când merg la biserică, să nu blocheze căile de acces și să supravegheze lumânările. Prefectul Județului Dâmbovița, Claudia Gilia, le urează dâmbovițenilor să aibă parte de sărbători pascale luminate, încununate de liniște și curate bucurii.

Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here