Distribuie articolul

La data de 14 aprilie 2022, 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu 22 de comisari de la Gărda de Mediu și 90 de jandarmii, au organizat o acțiune în cadrul campaniei „Curațăm România”.

În urma activităților desfășurate, a fost dispusă măsura confiscării a 12 tone de deșeuri feroase, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 60.000 de lei, pentru încalcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002.

De asemenea, au fost debranșate 19 instalații de la rețeaua electrică și au fost întocmite 2 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de executarea sau folosire de instalații clandestine, în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare a energiei electrice.

Reamintim că obiectivul activității a constat în prevenirea poluării mediului înconjurător și sancționarea persoanelor identificate că nu respectă normele legale în vigoare, prin dezmembrarea și incendierea elementelor de caroserie ale autovehiculelor.

Controale au fost efectuate la 12 agenți economici, care au ca obiect de activitate colectarea deșeurilor feroase/neferoase, din comuna Conțești, sat Bălteni, județul Dâmbovița.

De asemenea, activitatea a vizat identificarea persoanelor care sunt racordate ilegal la rețeaua de energie electrică, la controale participând reprezentanții unei societăți de distribuție a energiei electrice.

Activitățile desfășurate au fost derulate sub autoritatea Instituției Prefectului Dâmbovița.


Distribuie articolul