Etapa județeană a Concursului Național ”ȘTIU ȘI APLIC”! Câștigătorii premiilor I, II și III au fost premiați de echipa ITM Dâmbovița!

0
176

Comunicat de presă

Sâmbătă, 9 aprilie 2022, la Colegiul Economic „Ion Ghica”, din Târgoviște, a avut loc etapa județeană a Concursului Național ”ȘTIU ȘI APLIC”. Prin tema aleasă, ”Securitatea și Sănătatea în muncă se deprind de pe băncile școlii”, organizatorii, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul Economic Ion Ghica, cu sprijinul sponsorului SC Maristar Construct SRL, au dorit să atragă atenția asupra importanței deprinderii unor comportamente sănătoase în muncă de către tineri.

Asta în condițiile în care statisticile arată că segmentul de populație cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani este mai predispus la apariția unor boli profesionale și a accidentelor grave la locul de muncă decât persoanele adulte. Fiind nou veniți în câmpul muncii și lipsiți de experiență, ei nu acordă importanța cuvenită riscurilor cu care se confruntă, căzându-le uneori victime.

Pentru a minimiza aceste riscuri, Inspecția Muncii, prin intermediul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, desfășoară această competiție care a fost inclusă, încă din anul 2013, de către Ministerul Educației, în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale

La nivelul județului Dâmbovița, Inspectoratul Teritorial de Muncă a încheiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, privind organizarea concursului, cu ajutorul cadrelor didactice, care le-au predat participanților materialele puse la dispoziție pe platforma online, în 10 unități de învățământ liceale, cu profil tehnologic, vocațional, profesional și teoretic real.

Sâmbătă, echipele formate din câte doi elevi și un profesor coordonator au susținut, în prezența inspectorilor de muncă ai ITM Dâmbovița, coordonați de inspectorul adjunct SSM, Amalia Bosnea, proba teoretică a concursului, online, apoi și pe cea practică.

Concursul s-a desfășurat pe patru secțiuni: liceu teoretic – ciclul inferior, liceu teoretic – ciclul superior, liceu tehnologic – ciclul inferior, liceu tehnologic – ciclul superior și învățământ profesional. Premiul întâi, pentru învățământul profesional și tehnic a fost adjudecat de elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgoviște, iar pentru învățământul teoretic, la ambele secțiuni, de elevii Liceului ”Petru Cercel”. Echipele clasate pe primul loc, la fiecare secțiune, vor participa, în perioada 13-15 mai, la Iași, la faza națională a competiției.

Câștigătorii premiilor I, II și III au fost premiați de echipa ITM Dâmbovița, în prezența inspectorului școlar general, profesor Ileana Nicolaescu.

Mulțumim sponsorului concursului, SC Maristar Construct SRL, unul dintre cei mai importanți actori din domeniul constructiilor civile/ rezidentiale, dar și în infrastructură și lucrări de geniu civil, care a asigurat premiile în bani și rechizite, pentru ocupanții podiumului.

 

Lixandru Marius, Inspector Șef

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here