Distribuie articolul

În această dimineață, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a vizitat Școala Gimnazială ,,Matei Basarab’’ din municipiul Târgoviște care a fost extinsă, reabilitată, modernizată și echipată, investiție în cadrul căreia, valoarea finanțării europene accesate de către administrația locală targovișteană a fost de 22.223.977,79 lei.

,,Mulțumesc pentru prezență și sprijin domnului Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, domnului Liviu Mușat, director al ADR Sud Muntenia, domnului subprefect Cornel Sălișteanu, parlamentarilor dâmbovițeni, secretarilor de stat, consilierilor locali și județeni, reprezentanților instituțiilor publice deconcentrate și ai Inspectoratului Școlar Județean prezenți la eveniment!

Astfel, în baza celei mai mari investiții pe fonduri europene care a vizat vreodată o unitate de învățământ din Targoviște, școala este reabilitată în întregime, beneficiază de o sală de sport, de laboratoare noi si de o sală multifuncțională, de un teren de sport exterior, bucurându-se și de dotări didactice, de dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, de echipament audio-video, de echipament IT și software sau de mobilier nou.

Totodată, școala dispune și de un sistem de panouri solare și fotovoltaice de natură să confere independență energetică unității de învățământ. Cursurile au fost reluate încă de miercuri, iar școala este, spun acest lucru fără falsă modestie, una dintre cele mai moderne din România!’’, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

 

 

 

 

 

 

 

 


Distribuie articolul