Acțiune de împădurire derulată de Direcția Silvică Dâmbovița, pe raza Ocolului Silvic Moreni! Au fost plantați 5.000 de puieți de gorun, stejar și frasin, pe o suprafață de un hectar!

0
231

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan și prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia au participat astăzi la acțiunea de împădurire organizată de Direcția Silvică Dâmbovița care a avut loc pe raza Ocolului Silvic Moreni, unde urmează să fie plantați 15.000 de goruni, stejari și frasini! La acțiunea de plantare au participat copii de la școlile gimnaziale din localitățile învecinate, reprezentanți ai Jandarmeriei Dâmbovița și ai Direcției Silvice Dâmbovița, aceștia din urmă asigurându-se că activitatea decurge normal.

,,?? ???? ??? ??? ??? ???????!’’

,,Astăzi, împreună cu ???? ?? ????? ?? ?̦??????? ?????????? ???  Dărmănești, Vlădeni și Iedera am ieșit în mijlocul naturii și am dat startul campaniilor de împădurire din județul nostru. Alături de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, reprezentanții Direcției Silvice Dâmbovița și ai Jandarmeriei, am participat la acțiunea în urma căreia vor fi plantați ??.??? ?? ??????, ??????? ?̦? ???????, pe raza Ocolului Silvic Moreni. Astfel de activități vor fi sprijinite și anul acesta de Consiliul Județean Dâmbovița. Anul trecut, am finanțat plantarea a 10.000 de frasini și salcâmi în Doicești, Dobra, Ulmi și Aninoasa în colaborare cu Asociația StudentsGuardian. Ziua de mâine și ceea ce lăsăm în urma noastră ar trebui să fie o preocupare a fiecăruia dintre noi, membri ai comunității din care facem parte. Încă o dată, felicitări celor mici pentru implicare!’’, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

,,România e pe mâini bune”

,,19 milioane de puieți forestieri sunt plantați zilele acestea de voluntari și angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Astfel, se vor împăduri 10.244 hectare. Să nu uităm că România se află printre țările europene cu cele mai puține păduri – 29% din suprafața țării.

Elevii din Iedera, Dărmănești, Vlădeni au venit la prima oră a dimineții cu gândul că vor să ajute. Ei știu că o țară fără păduri este o țară care-și condamnă cetățenii la dezastre naturale (secetă, deșertificare, alunecări de teren sau ploi abundente), boli în rândul cetățenilor și un potențial economic scăzut.

Sigur că în anii viitori vom avea bani pentru acest lucru prin PNRR și prin exercițiul financiar European, dar trebuie să demonstrăm că putem și singuri și e bine să dăm și un exemplu, acolo unde se poate.

M-am bucurat de mobilizarea exemplară din partea tuturor instituțiilor de la nivelul județului nostru. Îi mulțumesc domnului Președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, reprezentanților Jandarmeriei, ai Ocolului Silvic Moreni și ai altor instituții locale, pentru implicare.

Împădurind, salvăm Romania, însănătoșim plămânii țării! În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, fiind plantați, în total, 141,37 milioane puieți forestieri.

Felicitări și mulțumiri tuturor participanților la acțiunea de astăzi. Chiar a fost o zi minunată!”, a precizat prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here